Menü Bezárás

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom hármas ünnepként tekint 2022. május 1-ére

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Május 1. hagyományosan a munkások ünnepi akciónapja, amely az elmúlt időkben sajnos folyamatosan veszített eredeti tartalmából, s egyféle népmajálissá szelídült. E nap történelmi szerepét nem vitatva az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szívesen csatlakozik a Magyar Szolidaritás Mozgalom által 2022. szeptember 30-án és október 1-én, immár harmadjára megtartandó Munkás Büszkeség Napja eseményeihez is.

Ebben az esztendőben az Anyák Napja május 1-ére esik. Ebből az alkalomból egy tiszteletteljes főhajtást és mosolyt küldünk minden édesanyának, továbbá szolidaritásunkat fejezzük ki abban a küzdelemben, amelyet gyermekeik felneveléséért folytatnak.

Magyarország 18 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. Az immár nagykorúvá cseperedett tagsági viszonyunk felelősségével úgy látjuk, hogy az EU akkor tölti be valódi szerepét, ha a szociális területeken alkot nagyot, amihez természetesen jól körülbástyázott biztonsági keretek szükségesek. A szomszédunkban dúló háború kapcsán az EU valójában az USA és Oroszország katonai szorításában találja magát, aminek mihamarabb véget kell vetni. Az európai szociális felemelkedés egyik záloga az önálló katonai védelmi képességek kiépítése, a közös európai hadtest felállítása. Azt akarjuk, hogy Európa végre bújjon ki a távolabbi nagyhatalmak szorításából, és váljék önálló geopolitikai tényezővé! Erős szociális Európához erős védelmi képességek szükségesek, amelyek képesek kiszorítani az amerikai, az orosz és a kínai befolyásszerzés ügynökeit.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény