Menü Bezárás

Yankee! Go Home!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szorgalmazza, hogy az USA azonnal állítsa le az elképesztően cinikus, továbbá agresszív politikai és gazdasági hadjáratát az Európai Unió ellen, amit Ukrajnában folytat.

A párt ugyanakkor hitet tesz egy új Szociális Európai Unió mellett. Le kell válltani a cégek Európáját, és egy erős, szociális alapokra épülő Uniót kell létrehozni, aminek van közös hadserege, ami meg tudja védeni az Unió tagállamait bármilyen külső ellenség ellen, jöjjön az Keletről vagy Nyugatról!

Huszti Andrea a párt elnöke elmondta, hogy a vadkapitalista USA -nak nem érdeke egy erős Európai Unió, ezért hát világos érdeke az Ukrajnában folyó proxy-háború.

Az Amerikai Egyesült Államok az ukrajnai háború az egyik fő felelőse és eddigi fő nyertese is.

Hadiipara jó pénzért eladhatja a fegyvereit, feszültséget kelt az Európai Unióban, kényszerítheti az EU országait, hogy az USA -tól vásároljanak olajat és gabonát, valamint a NATO szerződéseket alapul véve gyakorlatilag katonai felvonulási területként használhatja Európát, benne hazánkat is.

Mindezt kizárólag azért, hogy pár ‘kövér’ üzletember és politikus sok millárd dollárt kereshessen. Ebből elég volt! Az USA azonnal fejezze be a politikai, gazdasági és katonai háborúját az EU és szomszédai ellen! Kezdődjenek a meg a béketárgyalások, és az USA hagyja békén Európát! Yankee! Go Home!

Szanyi Tibor, a párt alelnöke, volt EP képviselő elmondta, ideje szembenézni azzal, hogy az Európai Unió elodázhatatlan döntési helyzetben van. Vagy felvállalja a nagyhatalmi létet, vagy széttépik a már létező világuralmi tényezők. A nyers kapitalizmusra, a pazarlóan működő fogyasztói társdalomra és a demokrácia-export hazugságaira építő propagandájával az USA az, aminek leginkább érdekében áll az EU felbomlása, illetve a tőle való gazdasági, katonai és politikai függés fenntartása.

A következő hónapokban dől el, vajon az Európai Unió, fenn tud-e maradni? Ha igen, ahhoz határozott vezetésre, saját, önálló hadseregre és egységes külpolitikára van szükség, valamint arra, hogy az EU polgárai a nagy multik által kizsákmányolt lények alárendeltségéhez képest a maguk fontosságát érezhessék.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény