Menü Bezárás

Az ISZOMM VIZET AKAR

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom aggodalommal tekint a magyarországi vizek állapotára, hiszen tavaink, folyóink, de még a talajaink vízszintje is az elmúlt hetek számottevő csapadékának dacára történelmi mélypontokon van, s igen kevés jele van a későbbi javulásnak.

A figyelmeztető jelek régebbi keletűek, de a magyar vízgazdálkodás még mindig a pazarlásra épül. Az esetleges belvizek felfogása helyett is az illetékesek szinte mindenre a víz hazánkból való minél gyorsabb kitessékelésére törekednek, amihez a magyar gazdák egy része is – bár kelletlenül, de – asszisztál. A mégis létező, ám kevés jó gyakorlat alig kap teret, s a nagyobb vízgazdálkodási beruházások, köztük a Duna-Tisza csatornarendszer ügye egy helyben topog. Sajátos fintora az életnek, hogy mire a NER szálloda-lovagjai teliépítik a tópartjainkat, jobbára szennyezett mocsarak jelentik majd a tényleges panorámát.

Az ISZOMM azt tartja helyesnek, hogy minden valamirevaló politikai párt a maga belső szenvedései helyett inkább a vízpolitikáik kialakítására fordítsa az energiáját!

Huszti Andrea,
elnök

Posted in Sajtóközlemény