Menü Bezárás

Az ország pénze nem játék

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom felháborodását fejezi ki azon huzavona okán, amit a magyar kormány folytat az Európai Bizottsággal, illetve más európai intézményekkel a Magyarországnak járó segélyforrásokkal kapcsolatban.

Az ISZOMM meggyőződése, hogy az EU által folyósítandó fejlesztési segítség végső kedvezményezettje a magyar polgárok összessége, amit a kormány, mint a lebonyolításért felelős címzett nem kockáztathat semmilyen ideológiai, vagy hatalmi megfontolásból. Az a tény, hogy az Európai Bizottság a nekünk járó összegek mindössze egyharmadát függesztette fel ’négy vodafone’ (7,5 milliárd euró, avagy 3.000 milliárd forint) értékben, szerencsés türelemnek értelmezhető, de mindenképpen szégyen, hogy utolsó perces küzdelmeket kell folytatni azért, ami már rég simán üzemeltethető lenne.

A magyar kormány immár két évet elvett a magyar emberektől a hírhedt korrupciós gyakorlataival, s ez megbocsájthatatlan. Mindez békeidőben sem lenne tolerálható, de a Covid és a szomszédban dúló háború idején különösen gusztustalan merénylet az egyébként világosan európai elkötelezettségű nemzetünkkel szemben.

A magyar kormány most újabb 2 hónapnyi időt kapott arra, hogy a bűnbánó fogadkozásait valóra váltsa. Az Európai Bizottságtól jövő jelenlegi üzenet az, hogy – a magyar nép érdekeit szem előtt tartva – nem engedi Orbán Viktor folyamatos provokációt az EU ellen kibontakoztatni.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény