Menü Bezárás

Az Országgyűlés ragaszkodik az alkoholos munkavégzéshez

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága két független képviselő igen szavazata mellett kormánypárti és ellenzéki egyetértésben elutasította Székely Sándor javaslatát, amely a házszabályt szigorította volna a képviselők (és munkatársaik) alkoholmentes munkavégezésének ellenőrizhetőségével.

Székely Sándor rámutatott, hogy a javaslata a kellemetlen mendemondák elkerülése érdekében részint megtiltotta volna az Országgyűlés területeire az alkoholos italok bevitelét, illetve fogyasztását, részint pedig a gyanús esetekre nézvést megteremtette volna az alkoholszondás ellenőrzés lehetőségét. A pártkatonák többsége azonban ragaszkodik a bódult állapotban való tevékenységhez fűződő előjogaihoz, s elutasította a kezdeményezést.

A képviselő csalódottságának adott hangot, mert a világ számos parlamentjében szigorú alkohol- és drogtilalom van, amelyet kellő szigorral, adott esetben kiképzett kutyák segítségével ellenőriznek, így például Londonban, a világ legelső parlamentjében is. Véleménye szerint a magyar kivagyiság ismét győzedelmeskedett, s a magyar képviselők jottányit sem engednek még a leginkább elutasított pökhendiségükből sem.

Székely Sándor

Posted in Sajtóközlemény