Menü Bezárás

Búcsú az euró-milliárdoktól

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom kevés reményt lát arra, hogy a magyar kormány megállapodjon az Európai Unió illetékes szerveivel a hazánknak elvileg járó, és sok milliárd eurót kitevő segély- illetve támogatási források időben történő, avagy egyáltalán való lehívhatóságáról.

Az ISZOMM megállapítása szerint az ésszerűen tartható határidők gyakorlatilag már lejártak, s komoly politikai áttörésre lenne szükség a rendkívüli megoldásokhoz.

Az Európai Parlament folyamatosan keményedő álláspontja hamarosan újabb mérföldkövekhez érkezik, ezáltal a szükséges fordulat lehetősége még inkább ködbe vész. Ezenközben a piacok már vágtató magyar inflációt áraztak be, s az MNB sajnos hiába emeli történelmi magaslatokra a hazai alapkamatot, ezzel a forint további mélyrepülését aligha tudja megakadályozni.

A kereskedők már ma kitűzik a holnapi árcédulákat, hogy az árfolyamzuhanásból fakadó inflációt valamelyest követni tudják. A lakosság vásárlóerejét brutálisan megcsapolják az érkezőben lévő megemelt energiaszámlák is, így családok százezreinek hirtelen anyagi ellehetetlenülése fenyeget, amely a tél derekára akut társadalmi drámává válhat.

A kibontakozó szociális csőd enyhítése végett az ISZOMM felhívja a kormányt, hogy haladéktalanul álljon elő vészfinanszírozási tervekkel, amelyek az elmaradni látszó EU-források hatásával, illetve a külső piaci finanszírozás valószínű befagyásával is számol!

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény