Menü Bezárás

Sapkákat az árakra, cipőket a bérekre!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom újólag megerősíti elvi álláspontját, miszerint a magas árak legjobb ellenszere a magas bérszínvonal. Emellett az ársapkák rendszere akkor hatékony, ha a le nem fedett termékkörökre tekintettel cipőkkel látjuk el a béreket.

Minthogy a magyar GDP-re az árrobbanás növelőleg hat, ezért a bérek megemelése több, mint indokolt. A forint árfolyamának bezuhanása nehézzé teszi a nettó bérigények nemzeti fizetőeszközben való kifejezését, ezért a párt a legkisebb nettó fizetések kívánatos mértékét havi 1.000 euróban fogalmazza meg. Más megközelítésben egy magyar dolgozóra legalább egy eltartott jut, a minimálbér nem maradhat az egy főre számított létminimum kétszerese alatt, ami 2022 nyár végén havi 400.000 forintnak felel meg.

Az ISZOMM olyan gazdasági szabályozásban látja a bérgaranciákat, amelyben a cégtulajdonosok osztalékai nem lőhetnek ki a bérek mellől, s amennyiben a tőkejövedelmek mégis elindulnának az egekbe, úgy az adórendszernek csillapítólag kell közbelépni.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény