Menü Bezárás

Csöbörből vödörbe, vagy havi nettó 250.000 forintos minimálbér

ELNÖKSÉGI ÁLLÁSFOGLALÁS

Főbb vonalaiban immár felálltak a jövő évi választások csatasorai.

A védők szerepében a Fidesz-KDNP, amely egy nyerésre hangolt vakcina-hadjárattal a háta mögött folytatná a gátlástalan lopásokkal tarkított neoliberális országlását, “mindent a multiknak és a haveroknak, semmit a népnek” jeligére. Tagadhatatlan, ennek a kormánynak mennie kell!

Az ostromlók szerepében az SZDSZ reinkarnációját látjuk, mind a politikai tartalom, mind pedig a ‘casting’ tekintetében. Jelmondatuk: szabadabb kapitalizmust!

Amennyiben ennyi lenne a választék a 2022-es országgyűlési választásokra, úgy Magyarország csöbörből vödörbe kerülne, avagy maradna ott, ahol jelenleg van.

A korunk szocializmusát hirdető baloldalnak most komoly esélye nyílik. Gyakorlatilag mindenki, aki nem odavaló, levonulni látszik a baloldaliság pályájáról. Még tarthat egy ideig a gondolati és retorikai zűrzavar, de a nemzeti konzervatívok (kormány) és a liberális jobboldal (országgyűlési ellenzék) mérkőzésének immár jól láthatóan nincs fogható szociális dimenziója.

A szociális válság felszámolását egyedül a baloldal képes zászlajára tűzni. Ezt tette és teszi az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, amely korunk szocializmusát kínálja alternatívaként az ország- és bolygópusztító kapitalizmussal szemben.

Az ISZOMM tudatában van annak, hogy a szocializmus pártolói hányada ma még csak hozzávetőlegesen 15 százalék a magyar polgárok soraiban, miközben az emberek többsége radikális változásokat akar, elsősorban jövedelmi téren.

A párt tehát arra hívja fel a választók valódi változásban érdekelt részét, hogy az ISZOMM-ra adandó szavazatukkal blokkolják a szabadrablásos kapitalizmus további térnyerését!

Az a cél, hogy akár a Fidesz, akár a ma még nevesincs hatpárti összefogadkozás kerül relatív többségbe, új kormányt alakítani vagy közösen nagykoalícióban, ám sokkal inkább csak az ISZOMM által követelt szociális minimum fényében tudhassanak!

Ez a minimum konkrétan a nettó 250.000 forintos minimálbér bevezetése, annak további jövedelmi és szociális értékeivel együtt.

2021. június 17.
ISZOMM elnöksége

Posted in Sajtóközlemény