Menü Bezárás

A 250 ezer forintos nettó minimálbér a minimum

PÁRTKÖZLEMÉNY

“Azért legyen havi 250.000 forint a nettó minimálbér, mert ma ennyiből lehet élni Magyarországon” – mondta Szanyi Tibor az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje annak kapcsán, hogy pártja május 1-től támogató aláírásgyűjtésbe kezd a minimálbér drasztikus megemelése érdekében.

“Elsősorban a vidéki kistelepülésekre összpontosítunk, mert ott élnek a rendszerváltás legnagyobb vesztesei, illetve az ő gyermekeik, unokáik, akik egyre távolabb kerülnek attól, amit Európának nevezünk.” – tette hozzá a politikus az ATV reggeli műsorában.

Emlékezetes, hogy az ISZOMM eredetileg autós tüntetést hirdetett május elsejére a budapesti Hősök terére, aminek a szervezését és megtartását rendőrség brutálisan megtiltotta. Válaszul a párt a nyilvánosság egyedül lehetséges terepére, a vendéglátós teraszokra tette át a kezdeményezésének ünnepi megerősítését, s arra kér mindenkit, hogy május elsején délben az ország bármely nyitva tartó teraszán emelje poharát az aláírásgyűjtés megkezdésére, s egyben a dolgozói jogok tiszteletére.

“A szeptember 11-ére tervezett Munkás Büszkeség Napjáig 250.000 aláírást szeretnénk felmutatni. Számunkra ez szimbolikusan is azt jelentené, hogy igen sokan vannak a szocializmus mellett.” – szögezte le Szanyi Tibor.

2021. április 30.
ISZOMM-SAJTÓ

Szanyi Tibor
Posted in Sajtóközlemény