Menü Bezárás

Embertelenség ádvent idején

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom mély felháborodással tekint a sorozatos tanár-kirúgásokra, mert azok rettenetes személyes fájdalmakat okoznak úgy az érintett pedagógusoknak, mint diákjaiknak, különösen a Hanuka és a Karácsony közeledtén. Ezek a szégyenletes intézkedések azt az üzenetet hordozzák, hogy a kormány nem ismer se Istent, se embert.

A kormány álláspontja hazug és álságos, ugyanis ha a tanárok polgári engedetlensége diákjogokat korlátozna, akkor a pedagógusok kirúgása egyenesen megvonja az említett jogokat.

Az ISZOMM változatlanul a normális oktatásért harcoló tanárok, diákok és szülők mellett áll. A párt tisztelettel tekint a mozgalmak résztvevőire, hiszen hatalmas áldozatokat vállalnak.

Az ISZOMM úgy látja, hogy a tanárok egyre dagadó mozgalma cselekvésre hangolja más ágazatok dolgozóit is, főként az egészségügyben, a közlekedésben és a rendvédelem területén. A párt egy fokozatosan kibontakozó tiltakozóhullám kezdetét tapasztalja, amely túlmutat egyes dolgozói rétegek konkrét gondjain.

A kormány azonban igen rosszul mérhette be a mozgásterét, amit arra alapoz, hogy szerinte hazánkban semmi belső ok nincs az elégedetlenségre, s minden esetleges gond a gonosz külvilágból szakad ránk. Ezenközben a kormány hivatásos ellenzéke legfeljebb néha felül, majd ideig-óráig rátelepszik egy-egy jelenségre, abban a tévhitben, hogy ezzel alkalmi rokonszenvet válthat ki maga iránt.

Az ISZOMM álláspontja szerint, ha a kormány arra számít, hogy az esetleges lángokat majd lokalizálni tudja valamilyen látszatintézkedéssel, akkor nagyot téved. A most lendületbe jövő folyamtok csak érdemi intézkedésekkel, főleg számottevő béremelésekkel tarthatók kordában. Ezek elmaradásával a kormány sajátos szociális háborút kockáztat.

Az ISZOMM megalakulása óta a szociális válság felszámolásáért küzd. Elsődlgesnek tekinti a bérek általános emelését, amelynek alsó szintjét a minimálbér EU-s átlaga, azaz 1.000 euró (400.000 forint) fémjelzi.

Arccal a pénztárak felé!

Huszti Andrea,
elnök

Posted in Sajtóközlemény