Menü Bezárás

Európa az Európaiké

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom felkéri a magyar kormány illetékes tagjait, illetve hazánk európai parlamenti képviselőit, hogy minden tőlük elvárhatót tegyenek meg az EU felé irányuló migrációs nyomás megfékezése, illetve a kialakult helyzet normalizálása érdekében. A Párt nézetei szerint ennek egyik eszköze egy új, korunk jelenségeire kellő választ adó közös európai migrációs politika megalkotása lehetne.

Az ISZOMM úgy látja, hogy magyar kormány eddigi hozzáállása nem tartható tovább. A déli határkerítés érdemlegesen nem gátolja meg az illegális bevándorlók szakadatlan érkezését, amit jól bizonyít a határ innenső oldalán gyülemlő hulladék és roncshalmaz, illetve Ausztria és Szlovákia tartós panasza, miszerint az idén összességében több, mint százezer ember jutott át hozzájuk szabályellenesen Magyarország irányából. Mindezt erősíti az eddig hazánkban fogva tartott bő másfél ezer embercsempész szabadon bocsátása, akik valószínűsíthetően visszatértek az “üzletbe”, s a hozzánk illegálisan bejutók minél gyorsabb Nyugatra távozásán munkálkodnak. A Párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar kormány minden európai megoldással szembe szegül, ugyanakkor a gondokat cinikusan a szomszédainkra tolja.

Az ISZOMM szerint a megoldás Európa külső határainak fokozott védelme lenne, szoros együttműködésben az EU határvédelmi szolgálataival. A történelem eddig az bizonyította, hogy a magyar kerítésnél jóval komolyabb létesítmények is simán átszakíthatók, s a védelmet inkább szolgálják az aktív felderítő eszközök, úgymint drónok, hőkamerák, illetve felkészült határrendészeti egységek szakszerű bevetése, valamint a vonatkozó európai szabályok, például a kötelező regisztráció következetes alkalmazása.

Az elmúlt évtizedben az EU belső tájképe nagyban átalakult. A nyugati nagyvárosok arculata és biztonsági helyzetére a radikális iszlamizáció nyomja rá a bélyegét, ami a szélesebb értelemben vett európai kultúra belső térvesztését eredményezi. Az új európai rendnek arra kell épülnie, hogy a tőlünk menedéket kérők igazodjanak a mi házirendünkhöz, ne minket alakítsanak át a maguk arculatára, de kiváltképp a saját hátrahagyott csatáikat ne Európában akarják újravívni, egyszersmind a mi megfélemlítésünk által! Az EU világossá kell tegye, hogy aki nem kíván Európa békés építkezésében részt venni, az cserébe részünkről nem kívánatos személy. Ennek megfelelően nem csak a befogadást, de annak fenntartását is meg kell szigorítani. A kívülről jövő bűnözőknek is börtönben a helyük, aki pedig életvitelével súlyosan rongálja, vagy veszélyezteti Európa nyugalmát, attól meg kell vonni az itt élés lehetőségét, s fizikailag kell visszazsuppolni oda, ahonnan jött, vagy ahol megtűrik.

Ebben a megtisztulási törekvésben a tagországok együttes, összehangolt és közös szabályokon alapuló cselekvése a járandó út, amit az ISZOMM az európai parlamenti választások során is képvisel.

Szanyi Tibor,
elnök

Posted in Sajtóközlemény