Menü Bezárás

Még véletlenül se hazudjunk!

A magyar kormány ahelyett, hogy kellően képviselné hazánkat az európai fórumokon, inkább a magyarok alsóneműjébe bújik, hogy ott próbálgasson zsigeri reakciókat kiváltani. A nemzeti konzultációnak nevezett cirkusz ezúttal kérdések helyett 11 hamis állítást tesz, majd ezek nyomán akar valamiféle egyetértést kovácsolni.

Jellemző, hogy a kormány mind a 11 felvetése “Brüsszelt” állítja be gonosznak, majd sunyin rákérdez, hogy ugye ez nem jó? Az ISZOMM világossá teszi, hogy “Brüsszel” minden fórumán ott ül a magyar kormány képviselője, tehát az EU nem egy távoli, külső mumus, hanem a magyar kormány munkaköri leírásában az egyik telephely. Európa mi vagyunk, Brüsszel pedig a miénk is.

A kormány hazug sugallataival szemben

 1. “Brüsszel” (helyesen: az EU) egészen bizonyosan nem akarja eltörölni a magyar rezsitámogatást, ugyanis ilyen nincs. A magyar emberek jelenleg is többet fizetnek az energiáért, mint amennyibe az valójában kerül.
 2. “Brüsszel” (helyesen: az EU) egészen bizonyosan nem akarja eltörölni a magyar kamatstopot, még akkor sem, ha ezt nem tekinti az Európa-rekord magyar infláció elleni küzdelem hatékony eszközének.
 3. “Brüsszel (helyesen: az EU) egészen bizonyosan nem akarja megszüntetni a magyarországi extraprofitadót, sőt, továbbra is pártolja a kiugró profitok fokozott megadóztatását.
 4. ”Brüsszel” (helyesen: az EU) egészen bizonyosan sehol nem akar migránsgettókat létrehozni, ellenkezőleg, az európai befogadásra és védelemre nem szorulók távoltartásán fáradozik.
 5. “Brüsszel” (helyesen: az EU) által palesztin szervezeteknek nyújtott támogatásoknak a Hamászhoz történő eljutására egyelőre nincs bizonyíték, szemben az európai pénzek NER-lovagok általi lenyúlásával.
 6. “Brüsszel” (helyesen: az EU) nem küldene még több fegyvert Ukrajnának, minthogy eddig sem tette.
 7. “Brüsszel” (helyesen: az EU) nem akar még több pénzt Ukrajna támogatására, lévén a (magyar kormánnyal is) megállapodott összegeken nem terjeszkedik túl.
 8. “Brüsszel” (helyesen: az EU) nem akarja felvenni Ukrajnát sem az Európai Unióba, mindössze alapokmányainak és tagországai akaratának megfelelően válaszol a felvételt kérőknek.
 9. “Brüsszel” (helyesen: az EU) nem akarja beengedni a génmódosított ukrán gabonát, annak ellenére sem, hogy egyes tagországok, így például Magyarország is hosszú évtizedek óta vásárol ilyesmit a világ több részéből.
 10. “Brüsszel” (helyesen: az EU) nem akar semmilyen gyerekvédelmi törvényt eltörölni.
 11. Azt ugyan nem fogalmazza meg az ív, vajon kik is akarnák Brüsszelből, vagy a tengerentúlról küldött pénzekkel befolyásolni a magyar politikát, ezzel szemben a kormány politikáin leginkább Moszkva ujjlenyomata található.

Az ISZOMM felhív minden tisztességes magyar honpolgárt, hogy hamis állításoknak ne dőljön be, hanem tisztességes válaszként helyezze az íveket a papír számára kijelölt szelektív hulladéktárolóba, illetve ne pazarolja az energiát az elektronikus kitöltésre sem!

Szanyi Tibor,
elnök

Posted in Sajtóközlemény