Menü Bezárás

ISZOMM: Cirkusz van, kenyér nincs

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom döbbenettel tekint arra a gumicsontra, amit a kormány dobott be a cirkusz érdekében a Nemzeti Múzeum kapcsán, s amit a parlamenti ellenzék, illetve annak sajtója, médiája – kenyér gyanánt – látványosan behabzsolt.

A Párt tapasztalatai szerint az elmúlt évtizedekben a múzeum vezetőinek személye, de még a jobb-rosszabb munkásságuk eredménye sem volt benne a magyar nép első száz legnagyobb problémái sorában. Ennek ellenére a teljesen alkalmatlan parlamenti (fizetett) ellenzék most éppen a közelünkben tomboló háborúk, illetve az embereket nyomorba döntő, szuper magas infláció idején gondolta agyament módon felhabolni, hogy egy teljesen alkalmatlan miniszter egy teljesen alkalmatlan intézményvezetőre milyen csapásokat mér egy kiállított fénykép címe kapcsán.

Az ISZOMM felhívja a figyelmet, hogy a múzeumi szakdolgozók fizetése havi bruttó 200.000 és 300.000 forint között van, ami néhány fokozattal nagyobb botrány, mint bármilyen fénykép címe, avagy bármelyik vezető kirúgása, még akkor is, ha ez utóbbi náci indítványra történik.

A Párt megerősíti, hogy a mai magyar gazdasági helyzet igenis lehetővé tenné az általános, havi nettó ezer eurós minimálbért, aminek jelenleg sajnos a felét sem éri el a közgyűjteményi dolgozók átlagos keresete. A gyalázatos fizetések arról árulkodnak, hogy a kormány számára teljesen érdektelen a közkultúra állapota, s az idetartozó komiszárok kiebrudalását is ennek fényében kell értelmezni.

Szanyi Tibor

Posted in Sajtóközlemény