Menü Bezárás

Itt a Nagy-Bokros-csomag!

“Úgynevezett extraprofit akkor keletkezik, amikor egy vállalat messze az elfogadható hasznán felül képes az árait érvényesíteni, illetve amikor mélyen a méltányos szint alatt fizeti a munkásait. Magyarország ma ennek ötvözetét mutatja. Az árak az egekben, a bérek a pincében.” – jelentette ki Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke a párt szombati kongresszusán.

Az ISZOMM álláspontja szerint csalárd az az érvelés, miszerint a kormány bizonyos ágazatok extraprofitjának elvonásával kívánja helyrebillenteni a megdőlt állami költségvetést.

“Ha létezik extraprofit, akkor annak a keletkezésével van baj. Az az igazságos, ha az ilyeneket megelőzik a széles körök által elérhető árakkal, illetve a magasabb bérekkel. A megadóztatás egyébként is eső után köpönyeg. Sőt, ha mások extraprofitja az elvonás után a ‘mészároslőrincek’ zsebébe kerül, azzal a nép nincs ki a vízből.” – fejtette ki Székely Sándor, az ISZOMM szervezeti igazgatója.

A párt alelnöke, Szanyi Tibor hozzátette: “Nincs mit szépíteni! A kormány rezsi- és honvédelmi mutatványa klasszikus megszorító intézkedések halmaza, mivel a tőkejövedelmek tényleges adóztatása helyett további forgalmi adókat, illetve ezek emelését tartalmazza. Ez egy Bokros-csomag, újratöltve. A Nagy-Bokros-csomag. Lényege, hogy az emberekre rótt többlet-terheket a bankokkal és bizonyos vállalatokkal szedik be.”

Az ISZOMM a Kongresszusán egyebekben jóváhagyta a párt tavalyi pénzügyi gazdálkodásáról szóló beszámolójátt, meghatározta a 2022-es költségvetésének kereteit, továbbá rögzítette az elkövetkezendő időszak politikai feladatait. Ez utóbbiak sorában a modern baloldali arcél felmutatása az elsődleges .

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény