Menü Bezárás

Kettős tartalmú hazaárulás a kémprogram alkalmazása

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom eleve hazaárulónak tekinti mindazon magyar személyeket és szervezeteket, akik és amelyek esetleg az izraeli NSO cég által kifejlesztett Pegasus kémprogram alkalmazásával magyar emberek titkos megfigyelését végezték.

Az elérhető információk szerint Pegasus a legkevésbé sem egy, a kereskedelemben szokványosan kapható szoftver, hanem a működtető cég és az izraeli kormány együttes szűrőjén keresztül kiválasztott ügyfelek juthatnak hozzá. Eddig főleg az arab térség diktatúrái, és más hasonló államok az ismert vásárlók, amelyek a mondott szándék, azaz a terrorizmus elleni küzdelemre hivatkozva a belső ellenzék, a média és civil szervezetek képviselőinek titkos megfigyelésére (is) használták, illetve használják.

Jelen esetben a vélelmezett hazaárulás kettős tartalmú.

Egy: idegen szervezetekkel, állammal szövetkezni honfitársaink ellen.

Kettő: olyan eszközt használni, amelyek során a nyert információk külföldi erők kezére is juthatnak.

Az IgenSzolidaritás hangsúlyozza, hogy jelenleg nincs konkrét magyar gyanúsítottja az említett, potenciális hazaárulásnak. Nyugtalanítónak tartja ugyanakkor, hogy a Pegasus-t használó államok szinte mind baráti, már-már szövetségesi kapcsolatokat ápolnak a magyar kormánnyal. A tisztánlátás végett a párt minden lehetséges vizsgálatot támogat és szorgalmaz.

2021. július 19.
Huszti Andrea,
elnök

 

Posted in Sajtóközlemény