Menü Bezárás

Közérdekű adatkérés – naponta két gázolás történt zebrán tavaly a koronavírus okozta forgalomcsökkenés ellenére

Székely Sándor Facebook-bejegyzése, 2021. február 12-én.

Megkérdeztem újra a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken történt gázolásokról a rendőrséget. A pandémia okozta forgalomcsökkenés ellenére is brutálisak a tavalyi számok.A balesetek majdnem fele Budapesten és Pest megyében, tízből kilenc gázolás fényjelző nélküli gyalogos-átkelőhelyen történik.

A halálos balesetek többsége szintén fényjelzés nélküli zebrán történt 2020-ban.Az is figyelemre méltó, hogy az adatok alapján a gyalogosokat érintő balesetek harmada kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt.Mint tudjátok 2019 decemberben parlamenti eseti bizottságot is kezdeményeztem, hogy megoldást találjunk erre a problémára.

A bizottság munkaanyaga elkészült, hamarosan az Országgyűlés elé kerülnek az új tervezetek.

❗ Szükséges egy zebrás minimum, melynek az ország összes gyalogátkelőhelyének meg kell felelnie. Ezen dolgozom! Te is segíthetsz ha felhívod figyelmünket a problémás gyalogatkelőhelyekre.Mire gondoltam, amikor elkezdtem a munkát:

❗ Az utcai közvilágítási előírástól 30 százalékkal nagyobb fényerővel megvilágított gyalogátkelőhelyek

❗ Országos gyalogátkelőhely-újrafestés

❗ Minden lámpás átkelőhelynél hangos jelzéssegítő kialakítása

❗ A lámpás gyalogátkelőhelyek adatbázisának Google Maps Waze-integrációja

❗ 40 km/h-s sebességkorlátozás minden oktatási intézmény (bölcsi/ovi) 300 méteres sugarú körében a gyalogátkelőhelyeknél.

Kérlek segítsd munkánknak, várjuk a zebraminimum@igenszolidaritas.hu címre ötleteidet, javaslataidat, fotókat rossz állapotú gyalogátkelőhelyekről, vagy oszd meg konkrét történeteid #zebraminimum hashtaggel. Hasznald bátran a http://zebraminimum honlapunkat is! A teljes adatigénylés itt található: https://kimittud.atlatszo.hu/…/gyalogatkelohelyek…

Posted in Írtunk, Velünk történt