Menü Bezárás

IgenSzolidaritás: már a választókerületek felében van jelöltje a szocializmusnak

Huszti Andrea, a párt elnöke tájékoztatása szerint az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a hétvégén tartotta az országgyűlési jelöltkiválasztásának első fordulóját. “A rendezvény sikerét jelzi, hogy immáron Budapest szinte minden körzetében, illetve a megyék felében van jelöltje a pártnak” – szögezte le.

A meghallgatásra az ország minden megyéjéből érkeztek aspiránsok, mintegy 35 ember, köztük igen sok fiatal baloldali egyetemista, de voltak szép számmal idősebb jelentkezők is. Ez utóbbiak eddig jellemzően az önkormányzati területeken politizáltak. Külön figyelmet érdemel, hogy többen a rendvédelmisek, illetve vendéglátósok világából érkeztek.

A meghallgatáson a párt koordinátorai átbeszélték a jelentkezőkkel a választókörzeteik sajátosságait, áttekintették az indulás technikai feltételeit, valamint Pál Éva instrukciói alapján fotók és videók készültek. Pál Éva, aki a párt csepeli jelöltje, illetve a jelöltállításának “fő arca” úgy látta, hogy számára is “biztatóan sok a tehetséges és tenni vágyó ember az országban, s akik közülük ezen az első hétvégén eljöttek, ők a szocializmus hívó szavára jelentek meg”.

Székely Sándor országgyűlési képviselő a párt igazgatója elmondta: “A már meglévő jelöltekkel együtt immáron a megyék több mint felében van képviselőjelöltje a pártnak, így az előzetes terveknek megfelelően őszre fel fog állni a párt országos szervezete és mind a 106 képviselőjelöltje.

2020. február 15.
IgenSzolidaritás Sajtó

A két napos rendezvényt a Twitteren az Instagramon és a Facebookon lehetett követni képekben.

Posted in Sajtóközlemény, Velünk történt