Menü Bezárás

Közlekedési békét Budapesten!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom átgondolatlan kalandorságnak tekinti a budapesti rakpartok autósforgalom előli lezárásának gondolatát, s felhívja a főpolgármestert, hogy doktriner kampányolás helyett a főváros működőképességét tartsa szem előtt!

A közlekedés lényege, hogy az emberek eljussanak A-ból B-be, s mindezt a lehető leghatékonyabban tehessék. Az egyes csoportok önkényes előnyben részesítése, az maga a káosz, amint ennek számtalan példáját látjuk Budapest egész területén.

Az állandósuló forgalmi dugók következményei a kieső munkaórák milliárdjai, az úti célokat időben el nem érők járulékos kárai, az egész város mentális állapotának gyengülése, a türelmetlenség normává válása, s nem utolsó sorban a füstgázokkal telített levegő. Erre a tűzre öntene olajat a főváros egyik észak-déli autós artériájának tervezett elvágása, vagyis a rakpartok lezárása az autósforgalom elől.

Az ISZOMM álláspontja szerint a főpolgármester által drága pénzen megrendelt közvéleménykutatás egy merő manipuláció. Az idealizált, s csak egyes fővárosi vezetők álmaiban létező “budapestiek” ugyanis nem léteznek, viszont mindannyian hol gyalogosok, hol tömegközlekedők, hol biciklisek, hol pedig autósok vagyunk, ezen felül pedig kerekesszékekben, babakocsikkal, rollerekkel és taxikkal is közlekedünk.

Az ISZOMM álláspontja szerint kerülendő az emberek egymásnak ugrasztása aszerint, hogy éppen milyen közlekedési helyzetben találják magukat. Az agyonerőltetett biciklis Budapest, netán a sétáló Budapest ötletei soha nem kaptak többségi támogatást. Sokkal inkább a közlekedési békére kell törekedni, azaz valamennyi lehetséges eszköz használatának ésszerű érvényesülésére.

Az ISZOMM felkéri a főváros vezetését, hogy lépjen a harmonikus együttműködés útjára, s ha éppen nem lenne mivel kampányolnia, örök témaként ott van a Városháza gyalázatos környezetének rendbetétele.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény