Menü Bezárás

Legyen kötelező a koronavírus elleni védőoltás!

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöksége felkéri országgyűlési képviselőjét, Székely Sándort egy olyan országgyűlési határozati javaslat benyújtására, amely tisztázza a társadalombiztosítás szerepét a COVID-megbetegedések esetében.

Az ISZOMM kívánatosnak, ám jelenleg kétségesnek tartja a COVID-védőoltások kötelezővé tételét, azonban bízik abban, hogy az elérhető vakcinák mihamarabb végső jóváhagyást nyernek, s így a felelősségek beépíthetők lesznek az egészségügyi biztosítási rendszerekbe. A párt úgy látja, hogy a kötelezővé tétel a közeljövőben bekövetkezhet.

A vakcinák széles körű elérhetősége és az egészségügyben érdekeltek erős szorgalmazása ellenére az önkéntességen alapuló COVID-átoltottság azonban megrekedt, s a kórházakra a korábbiaknál is erősebb terhelés zúdul. Szinte kizárólag oltatlan betegek szorulnak intenzív ellátásra, illetve gyakorlatilag ők halnak bele a szövődményekbe. Ám nem csak az emberi élet véges, hanem a társadalombiztosítási kassza pénzügyi kapacitása is.

Az ISZOMM úgy látja, hogy ha a józan ész kevés, akkor erősebb ösztönzőkhöz kell nyúlni. A megfontolás lényege, hogy az oltás pár tízezer forintos költségeihez képest a kórházi kezelés több tízmillió forintba is kerülhet. Ezerszeres különbségről beszélünk.

A párt tehát arra kéri országgyűlési képviselőjét, hogy rázza fel a magyar törvényhozást, és indítványozza, hogy akinél nincs kizáró egészségügyi korlát, hanem pusztán önakaratból nem oltatja be magát, tehát tudatosan kihúzódik a nemzeti kockázatközösség kármegelőző kötelmei alól, az vállalja fel a felelőtlensége folytán felmerülő többletköltségek egy részét, vagy egészét!

Az ISZOMM azt indítványozza, hogy országgyűlési határozati javaslat a kormányt szólítsa fel a fenti igényeknek megfelelő jogszabályok benyújtására, amelyről az Országgyűlés mihamarabb döntsön!

Huszti Andrea,
elnök

Posted in Sajtóközlemény