Menü Bezárás

Lépjen vissza az ellenzéki összefogás fideszes jelöltje Szolnokon!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom fokozottan kéri a magukat ellenzékinek gondoló pártokat, amelyek a szolnoki 1-es számú választókerületben közösen támogatják a függetlennek állított Sziráki Pált, hogy jelöltjük mögül álljanak ki, s csatlakozzanak az ISZOMM-os jelölt, Németh Attila táborához!

Németh Attila a következőkről adott tájékoztatást:

“A nyilvánosan elérhető adatok szerint Sziráki Pál többségi tulajdonában álló cégei közül három együttesen 55 millió forint nettó árbevételt ért el tavaly, amiből csak az egyikben fizettek bért, mindösszesen 8 millió forintot, három főre. Ez azt jelenti, hogy Sziráki a jól működő három cégében – amelyből kettőben nincs is dolgozója – csupán minimálbért fizet.

Sziráki tavaly nem vett fel osztalékot, azaz másból él. Ez alighanem a Szolnok-i Városfejlesztő Zrt-ben kapott felügyelőbizottsági elnöki díjazása, amely pozíciót elképzelhetetlen, hogy ne a fideszes vezetés bizalmasa töltse be. Sziráki javadalmazása egyébkén 81 millió forint veszteség árnyékában zajlik, azaz a magáncégeiben profitot termel, az önkormányzatnál pedig masszív közpénz-veszteséget felügyel.

Erre jön rá a szintén a kormányoldaltól ugyancsak közpénzből kapott 35 millió forintos pofapénz, amit Sziráki a vissza nem térítendő támogatásként kapott a láthatóan nem működő panziójára.

Elmondható, hogy ez a jelölt úgy hirdeti magát baloldalinak, hogy nyereséges cégeiben nem fizet tisztességes bért, közben a fideszes hatalommal leplezetlenül kollaborál országos és helyi szinten egyaránt.”

Az ISZOMM elnökségének álláspontja szerint az ún. ellenzéki összefogás érintett pártjai egy fideszes kötődésű embert állítottak “ellenzékiként” a hivatalos Fidesz-jelölt mellé, azaz biztosítani akarják, hogy Szolnokon mindenképpen a Fidesznek legyen a legnagyobb nyerési esélye.

Huszti Andrea, elnök

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény