Menü Bezárás

Előválasztott a Fidesz is

A különböző pártközlések szerint a ma esti urnazárásig várhatóan több mint 600.000 honfitársunk nyilatkozott arról, hogy az ellenzéki összefogás pártjai részéről kit javasol helyben a Fidesz kihívójának, illetve közös miniszterelnök-jelöltjének.

A résztvevők száma alapján elmondható, hogy az aktív szavazópolgárok durván 10 százaléka vett részt az előválasztásban, ami pont a duplája a 2019-es budapesti hasonló részaránynak.

A kiemelkedő aktivitás vidéki adatai is azt támasztják alá, hogy az egyébként roppant zárkózott, a kisközösségekben politikailag nem szívesen nyilatkozó emberek most kivételes bátorítást kaptak. Az ISZOMM vidéki aktivista-hálózatától kapott jelzések, továbbá más pártok harsány nyilatkozatatai országosan azt a mozaikot adják ki, hogy város-, illetve faluszerte ismert fideszesek is boldogan beálltak a sorokba, s a mérhető hangulat alapján döntően Dobrev Klárára, illetve a DK, vagy a DK által támogatott jelöltekre szavaztak.

Kétségtelen, a demokrácia, s egyben a politikai vakság diadala, hogy az ellenzéki pártok az összes választópolgárnak, tehát a kormánypártiaknak is felkínálták az ellenzéki jelöltek kiválasztásának lehetőségét. Ezzel a polgárok igen nagy számban éltek, s nem kizárt, hogy szerda estére Dobrev Klára első körös győzelmét ünnepelhetik mindazok, akiknek ez fontos úgy a DK, mint a Fidesz soraiban.

Az ISZOMM gratulál a technikai hátteret biztosító civil mozgalmaknak és szervezeteknek, hogy egy ekkora feladatot lényegében sikeresen megoldottak. A párt egyben megerősíti, hogy sem politikájának, sem jelöltjeinek meghatározását nem kívánja sem a kormányra, sem a kormány hivatalos, fizetett ellenzékére bízni, ezért távol maradt az ún. előválasztás igen kacifántos folyamataitól. Döntésünk helyességét bizonyítja, hogy midőn az ISZOMM-nak a szociális válság leküzdése a legfontosabb feladat, addig a szociális kérdések a mainstream pártoknál amolyan letudnivaló, kötelező témakörök, amelyekben bátor, az emberek jövedelmét felfelé tornászó vállalást egyet sem tettek.

Az ISZOMM ezért kínálja a választópolgároknak a Kádár János Tervet.

Huszti Andrea
elnök

Posted in Sajtóközlemény