Menü Bezárás

Székely Sándor: A Fidesz döntötte el, hogy Dobrev nyerje az előválasztást

Megjelent Székely Sándor blogjában 2021. szeptember 30-án.

Az Igen Szolidaritás és más pártok szervezeti embereivel, illetve közvélemény-kutatókkal is beszélve az a kép rajzolódott ki bennem, hogy a Fidesz-Kdnp sok helyen érdemben beszállt az előválasztási küzdelmekbe.
Jórészt a Demokratikus Koalició jelöltjeit, és annak miniszterelnök-jelöltjét támogatták a Fidesz-aktivisták.

Persze mondhatjuk, hogy ez nem szép dolog, de ha jobban megnézzük, miért is ne tette volna ezt meg a kormányzó párt?

A liberális-jobboldali ellenzéki pártok semmit sem tettek azért, hogy csak a saját szavazóik vegyenek részt az előválasztáson.

Míg Amerikában és más helyeken csak azok vehetnek részt egy ilyen választáson, akik az adott párt, vagy pártok tagjai, nálunk elég volt egy személyi igazolvány és lakcímkártya, és egy aláírt támogatói nyilatkozat. Hát kérem, ez ugye nem akadály minálunk.

Így történhetett, hogy bizony Fidesz fogta magát és kiválasztotta azt a miniszterelnököt és azt a pártot, akik azon felül hogy az ellenzékiek közül a legerősebbek, a legnagyobb az elutasítottságuk is.

Ha a második forduló nem hoz változást és a Fidesz ott is kitesz magáért, akkor gyakorlatilag már meg is nyerték a jövőre esedékes választást.

Hiszen a politika első számú törvénye: jól jelöld ki az ellenfeledet.
Őszintén szólva, nem tudom, hogy mit fog hozni a második forduló. Valójában nem is érdekel, hiszen az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom önállóan fog indulni a választásokon 2022-ben.

Sajnos úgy tűnik, hogy az előválasztás nem az ellenzéki szavazók érdekét szolgálta, hanem a Fideszét.

Székely Sándor
ISZOMM alapító
országgyűlési képviselő

Posted in Írtunk