Menü Bezárás

Magyarország királyáldozatra kényszerülhet

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom sajnálattal állapítja meg, hogy az EU-s pénzek dolgában a legrosszabb forgatókönyvek valamelyike látszik megvalósulni.

A gyülekező sötét fellegek abból fakadnak, hogy a kormány vagy elhitte a saját átlátszó meséit, avagy esze ágában sincs megállapodásra jutni az EU illetékeseivel.

Az ISZOMM a tények szintjén rögzíti, hogy az Európai Bizottság semmiféle 17 pontot nem kért a magyar kormánytól. Az EU összesen afelé terelgette a magyar kormányt, hogy adjon garanciákat az európai adófizetők pénzének tisztességes hazai felhasználása kapcsán. A kormány saját maga által felvetett 17 gyenge lábakon álló pontja lényegében 1 erős lábon álló ponttal is elintézhető lenne, nevezetesen az Európai Ügyészséghez való csatlakozással.

Az ISZOMM úgy értékeli a jelenlegi helyzetet, hogy Orbán Viktor által vezetett magyar kormány(ok) iránti bizalom – belátható időtávon belül – nem állítható helyre. Hazánk pénzügyi kitettsége viszont gyors megoldásokért kiált. Ha Orbán Viktor makacsul ragaszkodik a székéhez, akkor Magyarország józan ésszel csak vállalhatatlan feltételek közepette juthat külső forrásokhoz, például az uzsorásokat is megszégyenítő Kínától. Itt már az sem elég magyarázat, hogy ha az EU pénzét az Orbán-rezsim nem teheti magáévá, akkor a magyar nép se kaphasson semmit!

Az ISZOMM tehát két lépésben látja reálisnak az EU-val való megállapodás gyors tető alá hozását: Orbán megy, Európai Ügyészség jön.

Szanyi Tibor,
alelnök

Posted in Sajtóközlemény