Menü Bezárás

Május 1. a Munkások ünnepe, nem pedig a munkáé!

Május elseje a több mint száz éves munkásmozgalom jeles ünnepe. Azért ünnepeljük, hogy fejet hajtsunk azok előtt a munkás hősök előtt, akik az életüket álldozták azért, hogy azok az emberek, akik dolgoznak érjenek annyit, mint azok akik életükben nem csináltak semmit, csak kizsákmányolták a többi embertársukat, más országokat, népeket, földrészeteket.

Mi, a magyarországi munkásmozgalom egyik pártja, büszkén állunk ki továbbra is a dolgozó emberek érdekeiért. Mindent el fogunk követni a jövőben is azért, hogy magyarországon tisztességesek legyenek a bérek, am ma miniumum 1.000 eurónak felel meg.

Küzdünk továbbá a nyugat európai munkakörnyezetért, a dolgozói érdekképviseletek, azaz a szakszervezetek megerősödéséért, valamint egy új, a munkavállalók érdekeit valóban védő új munka törvény könyvéért is.

Felszólítjuk a parlamentben dolgozó jobboldali és liberális pártokat, hogy azonnal hagyjanak fel az ország lakosságát bérrabbszolgává tevő politikával, kezdjenek egyeztetéseket a parlamenten kívűli baloldali pártokkal és szakszervezetekkel, azért, hogy Magyarországon a következő harminc évben ne az döntse el, az emberek sorsát, hogy milyen családba születtek, hanem az, hogy a közösség érdekében milyen munkát tettek le az asztalra.

Posted in Sajtóközlemény