Menü Bezárás

Szíjjártó Mészárost alázza

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a sötét keleti oligarchákra jellemző, képmutató Nyugat-majmolásnak tartja a magyar külgazdasági miniszter arcba mászó öltözetét, amelyet a Pekingbe történő utazása kapcsán készült fotón tett közzé.

A képen látható EA7 márkájú sportfelső ára három gyermek után járó havi családi pótléknál is többet tesz ki, bár kétségtelenül olcsóbb Ramzan Kadirov tömeggyilkos csecsen zsoldosvezér minap mutatott Louis Vuitton márkájú terepmintás ruházatánál. Egy hosszú repülőút nyilván kényelmes viseletet indokol, azonban a kép hátterében feltűnő “nínós” luxusautóhoz, de leginkább Magyarország szociális drámájához a legkevésbé sem passzol.

Az ISZOMM természetesen nem a divat terén látja a politizálás terepét, azonban egy kormánytag hivatalos fotóin mutatott öltözéknek igenis van közéleti üzenete. Jelen esetben Szíjjártó azt üzeni, hogy ő bizony egy luxusban fürdőző laza, dandy csávó, aki a legendás divattervező, Giorgio Armani nevét kölcsönzi a minél nagyobb, parasztvakító villantáshoz.

A párt megjegyzi, hogy a valós notabilitások finom eleganciával kerülik a fellengzős multikhoz köthető harsány márkákat, s inkább jónevű hazai tervezők, gyártók kelméit öltik magukra, ezzel is kifejezve hazájuk szeretetét. Ha egy magyar miniszter a hivatalos útjai során épp a sportosságát akarja kihangsúlyozni, akkor szerencsésebb lehetett volna Mészáros 2RULE elnevezésű ruháiba burkolóznia, ám az ettől való kivagyi elhatárolódás önmagában mutatja a NER repedezéseit.

Az ISZOMM arra hívja fel a magyar politikusok divatozósabb felfogású érintettjeit, hogy a méregdrága karóráik, táskáik, öltözékeik mutogatása helyett inkább a hazai ipart támogassák, ha már a néptől megvonják a jóllét apró örömeit is.

Szanyi Tibor,
alelnök

Posted in Sajtóközlemény