Menü Bezárás

Munka közben “fesztiválozik” a Parlamenten kívüli ellenzék!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, az Európai Baloldal valamint több más civil szervezet szeptember közepén háromnapos politikai fesztivált tart Budapesten. A fesztiválon részt vesz, és felszólal több külföldi ország nagykövete, jelenlegi és volt pártelnökök, professzorok, szakértők, baloldali aktivisták.

A három nap folyamán megvitatásra kerülnek Magyarország és a nemzetközi közösségek problémái. A konferencia arra keresi a választ, hogy mit és hogyan kell másképp és jobban csinálni, mint az ellenzéki médiateret állami és külföldi pénzekből leuraló parlamenti pártok.

A Szanyi Tibor az Igen Szolidaritás mozgalom elnöke elmondta, hogy miközben a parlamenti ellenzék süket és vak a magyar nép valódi problémáira, és együtt zsákmányolja ki az országot a jelenleg regnáló hatalommal, addig alakul a parlamenten kívüli politikai közösség Schiffer Andrástól- Krausz Tamásig. Ebben a közösségben vannak pártok, amelyek az EP választáson kívánnak indulni, és vannak civil szervezetek, amelyek inkább az önkormányzati választásokon mutatják meg magukat. A közösségben komoly háttér- és műhelymunka folyik, hiszen elvek és gondolatok nélkül nem lehet politizálni. Közösségünk, folyamatosan keresi azokat a válaszokat, amelyek valódi alternatívát tudnak felmutatni, az orbáni politika ellenében.

Szanyi Tibor elmondta, hogy a parlamenti ellenzékkel egyszerűen képtelenség bármit is kezdeni, mert ők állami pénzen, csak egymás és a jelenlegi hatalom szidalmazásával vannak elfoglalva, miközben a háttérben folyamatosan együtt mutyiznak a Fidesszel. A valódi ellenzék, ma a parlamenten kívül található és egyre markánsabb poziciót vesz fel.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény