Menü Bezárás

Magyart Magyarország elnökének – nyílt levél a közélet robotosainak

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom az államfő közvetlen megválasztást szorgalmazza. A politikai valóság azonban azt mutatja, hogy a tavasszal hivatalba lépő új elnököt még a jelenlegi, fideszes többségű országgyűlési szavazógép fogja kijelölni.

A népakarat kifejezésére azonban a budapesti Kossuth téren kívül is van lehetőség. Az ellenzéki pártok által kezdeményezett jelölti előválasztást lebonyolító civil infrastruktúra szerencsésen kiépült, s alkalmas lehet sok más közéleti kérdésben, jelölésben közreműködni. A Civil Előválasztási Bizottság, de legfőképp az ezt alkotó civil szervezetek kiválóan vizsgáztak akár százezreket megmozgató, hiteles és pártatlan vélemény-összegzésben, hiszen politikai oldalaktól függetlenül biztosította minden érdeklődő számára a közéleti döntésekhez való hozzáférést.

Az ISZOMM bízik benne, hogy a tárgyalt infrastruktúra tulajdonosai, működtetői készek lesznek támogatni, segíteni egy, az államfői tisztségre való alternatív jelölési folyamat kivitelezését.

A párt ebből kiindulva kívánja meggyőzni Magyar Györgyöt, jogtudóst, a Civil Választási Bizottság legendás elnökét, hogy vállalja el ezt a pártokon átívelő, ám szimbolikus küldetést, s egyben kéri a közélet iránt kifejezetten érdeklődőket, hogy a maguk jelöléseivel bővítsék a lehetséges államfő-jelölti választékot.

Az ISZOMM abban is reménykedik, hogy az ellenzéki képviselők soraiban lesz 40 olyan ember, aki az államfői előválasztás eredményeként kiválasztott jelöltet az Országgyűlés plénuma elé terjeszti.

Huszti Andrea,
elnök