Menü Bezárás

Van baloldali alternatíva

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) álláspontja szerint a legnagyobb ellenzéki pártok által szervezett előválasztás azzal az eredménnyel zárult, hogy a fősodratú ellenzéki pártok világában nominálisan, azaz névlegesen is megszűnt a baloldali politikai közeg.

Az érdeklődő választóközönség (a választásra jogosultak egytizede) egy mélyen konzervatív vezetőt választott Orbán Viktor egyik kihívójának, akinek a személye önmagában garancia a kormányoldal részéről eddig használt “baloldali ellenzék” tarthatatlanságára.

Mától kezdve a két legnagyobb politikai blokkot a legkevésbé sem a politikáik szociális természete, hanem az egyazon kapitalista bázison zajló személyi vetélkedés sajátosságai választják el. Immár két, dominánsan jobboldali, erősen kapitalizmusbarát csoport küzd egymással a hatalomért.

Ugyanakkor van baloldali alternatíva, amelyet az ISZOMM Szanyi Tibor miniszterelnök-jelöltségével testesít meg.

Ebben a helyzetben az Igen Szolidaritás még nagyobb lendülettel vállalja fel a dolgozó emberek politikai képviseletét, s szorgalmazza a baloldali pártok, illetve baloldali mozgalmak együttműködését a szociális válságból való kilábalás, valamint a mindenkire kiterjedő ‘jóllét’ érdekében. Ez utóbbi sarokkövei a havi nettó 250 forintos minimálbér, amely az állami szolgálati jogviszonyban nettó 350.000 kell legyen, a 150.000 forintos legkisebb öregségi nyugdíj, a gyermekenkénti 50.000 forintos családi pótlék, továbbá a havi 100.000 forintos minimumjövedelem, amely – kiegészítő jelleggel – minden olyan felnőttet megillet, akinek nincs ennyi jövedelme.

A jelenleg egyetlen baloldali választási program, a Kádár János Terv ennél jóval többet is kínál a tulajdonviszonyok jelentős átrendezése, illetve a közteherviselés bázisának bővítése révén.

Huszti Andrea,
elnök

Posted in Pártelnöki nyilatkozat, Sajtóközlemény