Menü Bezárás

Önként rangfosztott tiszt, legénység nélkül

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom több ellenzéki párthoz hasonlóan távol tartja magát MZP handabandázásától, amely két hét alatt bő 200.000 támogató aláírást ígér összegyűjteni két elfuserált népszavazási kérdéshez.

Az ISZOMM természetesen bármiféle elitegyetem közpénzekből való támogatását határozottan ellenzi, ugyanakkor mélységesen elítéli, hogy a hivatásos ellenzék, amely kormányra jutva simán orvosolhatná a Fudan-problémát, érdemi választási kampány helyett technikai ügyekkel gondolja a választópolgárok figyelmét lekötni.

A párt ugyanakkor a legélesebben tiltakozik az álláskeresési járadék folyósításának 270 napban való maximalizálását. Akárki van kormányon, a juttatás mértékét a legegyszerűbben meghatározhatja. Az ISZOMM a Kádár János Tervében nem szab felső határt. Amennyiben a hivatásos ellenzék 270 napos plafont akar népszavazás útján kőbe vésni, úgy a kormány 0-tól 270 napig bármit elrendelhet. Egy ilyen népszavazás, amennyiben az igenek győznének, gúzsba köti az új kormány kezét is. Ebből fakadóan az ISZOMM a nem szavazat mellett fog kampányolni.

A párt ugyanakkor nyugtázza, hogy MZP elutasítja a ‘kapitányi’ megszólítást, minthogy ez a cím történelmileg foglalt az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje, Szanyi Tibor javára.

Huszti Andrea, elnök

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény