Menü Bezárás

Reagálás Gulyás Gergely fajelmélkedésére

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom semmilyen magyarázkodást nem fogad el Gulyás Gergely minisztertől az otromba fajelmélkedése kapcsán, miszerint az EU faji megkülönböztetés alá vonná a magyarokat.

Az ISZOMM emlékeztet arra, hogy az EU-nak Magyarország is tagja, továbbá a többi 26 tagország vezetői sok tucat nemzeti, illetve nemzetiségi, továbbá egyéni identitás képviseletében kérik számon a magyar kormányon a szerződéses kötelezettségeit, tehát fogalmilag is kizárható bármiféle faji megközelítés, pláne hátrányt okozó szándékkal.

Megértjük, ha Gulyás Gergely a hülyeséget ostobasággal igyekszik palástolni, de ha már érti, hogy a Földön egyetlen emberi faj, a homo sapiens sapiens él, akkor ne bonyolódjon bele a magyar faj létébe, mert olyan nincs! A valaha volt ősmagyarság az Európába vezető útján is rengeteg néppel keveredett, ide jutva pedig bő ezer éve keveredik más népek és nemzetek szülötteivel, akik a legtöbbször pont olyan összetett felmenői háttérrel bírnak, mint az itteniek. Ha ma létezik olyan ember a Kárpát-medencében, aki a családfáját az ősmagyarság idejéig vissza tudja vezetni, az bizonyosan olyan elenyésző kisebbség, ami Magyarország polgáraira nézvést nem lehet önálló hivatkozási alap.

Az ISZOMM a magyar kormány tagjait sem tekinti fajmagyarnak, a tárgyalt miniszteri gondolatnak pedig több köze van az orvosi problémákhoz, mint a politikához.

Huszti Andrea,
Elnök

Posted in Sajtóközlemény