Menü Bezárás

Szanyi Tibor: “Egyedül maradtunk Sanyi”

Orbán Viktornak 2020. március 30-án 133 – szerinte – “bátor” emberre volt szüksége, hogy teljhatalmat kapjon. Akkor 137-en lettek mellette, 53-an pedig ellene szavaztak. Konkrétan az ún. ellenzékiek zöme jelentette ez utóbbiakat.

Most tegyük félre, mekkora “bátorság” kell 133 vazallusnak ahhoz, hogy átadják az amúgy sem önálló akaratukat a kormányzónak! 2020. november 10-ére Orbán “bátor” embereinek, pontosabban vazallusainak száma 180-ra nőtt, s mindösszesen egy, azaz egyetlen egy ember állt neki ellent: Székely Sándor, független országgyűlési képviselő, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom egyik alapítója.

Egyedül maradtunk Sanyi!

Felidézem, hogy a ma idehaza (újra) megszavazott kormányzói teljhatalom eredetije az ‘anno’ éppen nácivá lett Németországból származik, amikor is 1933. március 23-án a Reichstag a szociáldemokraták “nem” szavazatai dacára bő kétharmados arányban rendelt alá mindent Hitlernek. Egyedül a baloldal szavazott “nem”-mel, míg a náci és a középpártok persze igennel. Akkor 94-en álltak ellen 444 “bátor” nácinak, illetve náci bérencnek.

Szinte mind a 94, “nem”-mel szavazó német baloldali képviselő később az életével, vagy a szabadságával fizetett, páran külföldre menekülhettek. A “nem” szavazatukat úgy adták le, hogy a szavazás helyszínén az SA felfegyverzett különítményesei gondoskodtak az életveszélyes megfélemlítésről. Szó szerint, gépfegyverek csövével a hátukban, mégis volt erejük szembeszállni a hitleri terrorral.

Ilyen ma már (még?) szerencsére nincs. Hazánkban ma bőven elég, ha Orbán a “bátor” pártok egyedüli pénzforrásának, az állami támogatásoknak a csapjain – figyelmeztető jelleggel – rajta tartja a kezét.

Kérdezem. Mit ér az a hivatalos ellenzék, amelynek hangadói oda se dugják az orrukat a szavazásra, de sunyin meghagyják a talpasaiknak, hogy támogassák csak szépen Orbán Viktor második teljhatalmi időszakát?

Megmondom. Szart. Se.

Talán érdekelheti a magyar olvasót, hogy a háború utáni német alkotmány tételesen kizárja a rossz emlékű felhatalmazási törvény megismétlődését, azaz Merkel kancellár ilyesmi nélkül, de még csak kétharmados többség nélkül is példásan és sikeresen vezeti Németország harcát a koronavírus ellen. Ennek a harcnak az egyik szociális leágazása, hogy ideiglenesen 16 %-ra (!) vitték le az ottani áfa általános kulcsát, hogy az emberek a kevesebb pénzükből is többet tudjanak vásárolni.

A magyar ellenzék pedig most gyáva nyúlként kiterült Orbán előtt. Mondtak ugyan pár kritikai mondatot, amelyekből amúgy egyenesen következne, hogy ne szavazzák meg a felhatalmazást, de mégis megtették. Ahogy pár hete szolga módjára megszavazták az egészségügyi szolgálati jogviszonyról (értsd: jogfosztásáról) szóló törvényt is.

Emberek!

Tulajdonképpen minek ide ellenzék, ha a rezsim összes kulcsfontosságú törvényét támogatják? Kik ezek a zombik, akik arról pofáznak hajnaltól napestig, hogy le akarják váltani Orbánt. De minek is váltanák le, ha Orbán minden lényegi indítványát megszavazzák?

Ennyire ‘bátrak’ lettek ezek a szarjankók! Egyetlen normális szavazatot sem érdemelnek. Legfeljebb az orbáni “bátraktól”.

Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás alelnöke, miniszterelnök-jelölt

Megjelent a Munkások Újságában 2020. november 11-én.

hgfds

Posted in Írtunk