Menü Bezárás

Szanyi Tibor: Levél MZP-nek

Megjelent a Városi Kurírban október 24-én.

Harmadjára is:

Tisztelt Bugyibuci!

Igazából utoljára alkalmazom ezt a megszólítást, mert immár magam is túl édibédinek látom a valóság fényében.

Rögtön a lényeggel kezdem. A stábod bevallása szerint az ellenzéki füleknek csiklandós buzizásod valójában egy politikai termék. Bingó! Ez a Fidesznél is az, tehát ebben az ügyben pont egy szinten vagytok. Ám ha ennyire elfogadjátok az ún. “választói rezonancia” üzeneteit, akkor feltételezhető, hogy a kurvaanyázás és a halálbüntetés hasonló népszerűsége fényében nem lenne kifogásod a “Menj a kurva anyádba, és dögölj meg!” formula politikai termékként való alkalmazása ellen sem. Kérlek, szólj, ha mégis!

Csak a kulturális állapotrögzítés végett említem, hogy a demokratikus, európai igényű politizálásba nem fér bele sem a buzizás, sem a cigánylistázás, de ha netán az jutna eszedbe, a zsidózás nevű politikai termék sem.

A lényeg apropóján azt is elmondom neked, hogy a sorozatos fineszbérencezéseid, s legutóbb az ISZOMM képviselőjének, Székely Sándornak a “leálellenzékizése” ugyancsak a politika legalja felé közelít. Felidézem, azon javaslata mentén mondtad ezt róla, miszerint a választásokon közösen induló pártok az Országgyűlésbe jutva egy frakciót alkothassanak.

Tudom, neked is jól jönne egy saját frakció, bár ez pont olyan röhejes, mintha Orbán Viktor akarna a Fidesz és a KDNP frakciója mellé még egy abszolút sajátot is, mondjuk Felcsuti Kisvasút Szerelmesei képviselőcsoport néven. Egy frakció ugyanis többmilliós fizetésű frakcióvezetőt, hasonlóan kitömött helyettest, sofőrös limuzinokat, jól fizetett szakértői hadakat, töménytelen reprezentációt, külföldi utazgatásokat és még rengeteg mindent (akár 70 milliárdos vadászati kiállítást) tesz lehetővé, természetesen azon felül, hogy kiválóan alkalmas a többiek zsarolgatására a pár szavazat adását ígérgetve, avagy megvonásával fenyegetve. Ha te így képzeled a kormányzásodat, ahhoz jó egészséget tudunk kívánni, egyebet viszont nem.

Mindezt azért hozom fel, mert kevélyen fellépni szándékozol a korrupció ellen, ám rögtön belépsz annak politikai előszobájába. Ennél jobb ötleted is lehetett volna, kiváltképp ha átgondolod, hogy a jelenlegi kétharmadhoz a KDNP szavazatai is szükségesek, márpedig kötve hihető, hogy a jelenleg magabiztos kormányoldal kisebbik pártja saját ötlettől vezérelve megszavazná a saját frakciójának a felszámolását. Sőt, megkockáztatom, egy közös hangon éneklő, jó nagy frakció szinte rajtad és a népen kívül senki másnak nem lenne igazán érdeke.

A felismerés helyett inkább a mocskolódó vádaskodást választottad, miközben Fiala János műsorában pont ráébredtél arra, hogy hülyeségeket beszélsz. Szerintem folytassuk egy részedről való bocsánatkéréssel (nagy rutinod van már ebben)! Hidd el, megéri, mert a Bugyibuci megszólítástól sokféle irányba el lehet térni. Én a “peace and love” iránytűt javaslom.

Barátsággal:
Szanyi Tibor

Utóirat:

Orientációs szándékkal említem, hogy a ‘Dobrev – NemDobrev’ meccs első fordulója 34,76 : 65,24 százalékos arányban végződött (amiből te 20,43 százalékot szereztél meg – őszintén gratulálok), a második viszont 43,29 : 56,71 arányúra változott, azaz Dobrev majdnem 10 százalékot javított a NemDobrev táborral szemben, amely utóbbit akár kvázi a lőtéri kutya is képviselhette volna, hiszen ennek a meccsnek ugye Dobrev/NemDobrev volt a tétje. Sok más elemzővel szemben én úgy látom, hogy az új szavazókból mindketten profitáltatok, s akárkik is voltak ezek az új szavazók, messze nem biztos, hogy majd amikor másra, pl. a Fideszre is lehet szavazni, akkor ezek a szavazók veletek lesznek. Szóval, a vízen járáskor nagyon kell figyelni arra, hogy a víztükör alatti cölöpökre lépjél. 😉

Posted in Írtunk