Menü Bezárás

Székely: A kamupártok és a politikai korrupció vége

Megjelent a képviselő blogjában 2021. október 24-én.

Bár a fél magyar média a frakcióalakításról szóló határozati javaslatomról zeng, a független újságíró-társadalom ma, vasárnap még nem bírta megkérdezni tőlem, hogy miért adtam be a javaslatomat. Miért gondoltam azt, hogy csak azon pártok alakíthassanak pártfrakciót az Országgyűlésben, akik önállóan indulnak a választásokon, akik pedig közösen állítanak listát, azok közös frakcióban politizáljanak.

Mivel boldog-boldogtalan értelmezi ezt a dolgot, segítségképpen most leírom pontokba szedve.

A magyar állampolgárok tisztelete: Ha a jelenlegi szabályok maradnak, 2022-ben nagyjából 8-9 párt lesz bent a Magyar Országgyűlésben. Ebből 4-5 önállóan biztosan nem jutna be a Parlamentbe, mert nincsen a magyar állampolgárok részéről támogatottsága. Ha ez így van, – márpedig így van –

akkor mi értelme a választásoknak? Olyan emberek döntenek a sorsunkról, akik nem kaptak felhatalmazást? Hol itt az igazság? Az egyenlőség? Az ésszerűség?
Miért is kell 7 frakcióvezető az ellenzéknek? Hét helyettessel? Hét szakértői csapattal? Sofőrökkel, költségtérítésekkel? Miért kell milliárdokat költeni olyan szervezetekre, akiknek nincsen kimutatható támogatásuk, csak jó média- és politikai kapcsolataik?

Választások után megalakulnak a frakciók, majd az államfő megbízza a legnagyobb frakciót azzal, hogy alakítson kormányt. Ez jó eséllyel a Fidesz lesz. És akkor ott lesz neki 6 (7?) ellenzéki frakció, akit megkörnyékezhet, hogy mégiscsak kormányozzon vele. Hiszen a politikában bármi előfordulhat. Főleg, ha a szövetségben olyan pártok vannak mint a keresztény konzervatív Jobbik, vagy a volt Fidesz-miniszter, Pálinkás József pártja.

Vajon, hogyan könnyebb kormányozni? Hét frakcióval folyamatosan vitatkozva, egymást zsarolva, vagy egy frakcióval a belső viták lefolytatása után, konszenzusokkal? Kérem, gondoljunk vissza, hogy mit művelt az MSZP-SZDSZ koalició. És ők csak ketten voltak.
Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom vállalja elkötelezett baloldali programját az Igen Szocializmust.

Hiszünk benne, hogy van az országban 250-300 ezer ember, aki elhiszi, hogy jár a magyaroknak nettó 250.000 forintos minimál bér, megérdemelnek 150.000 forintos minimumnyugdíjat a szépkorúak, és alap az 50.000 forintos családi pótlék.

Az ISZOMM zöld, tehát azt is elmondjuk, hogy a Föld nevű bolygó megmentésének érdekében a kapitalizmusról – mely mindent felzabál az esztelen túlfogyasztásával, – át kell váltanunk a 21. századi szocializmusra. Ez az egyetlen megoldása a környezeti, szociális és morális válságnak, amiben az országunk és amúgy nem mellesleg az egész bolygó benne van.

Az Igen Szolidaritás, az ISZOMM be fog jutni a Parlamentbe, és ott képviselni fogjuk ezeket az embereket és ezt a programot. Azt kívánjuk, hogy más politizáló szervezetek ismerjék fel ez az útja annak, hogy jobbá tegyük Magyarországot.

Ha az érintettek abbahagyják a hazudozást, és végre munkához látunk. Az országért.

Székely Sándor
az ISZOMM országgyűlési képviselője

Posted in Írtunk