Menü Bezárás

Székely Sándor: Még szól a Klubrádió

Székely Sándor blogjában jelent meg az írás 2021. február 11-én.

Bár még nem tudni, hogy mi fog történni a Klubrádióval, azért illő megjegyezni, hogy a rádió körüli jogi kavarás biztos nem tesz jót a magyarországi közállapotoknak.

Ezt még akkor is fontosnak tartom elmondani, ha egy olyan politikust, mint én, a Klubrádió drága ura nem volt hajlandó meginterjúvolni, mert nem fért bele a rádió hangulatába egy olyan ember és a pártja, aki 200.000 forintos minimálbért akar, támogatja a szövetkezeteket és hirdeti a szocializmust. Annak a pártnak az igazgatójára nem volt kíváncsi, aki nem kedveli a nácikat, annyira nem, hogy még Borsodban is egy egyértelműen szélsőjobboldali jelölt ellen induló jelöltet támogatott.

Egyértelműen kiállok a Klubrádió mellett, hiszen a jelenlegi helyzetben tényleg az van, hogy meg kell becsülni az olyan médiát, mint a Klubrádió, a Munkások Újsága, a Debreciner, a Városi Kurír és a Heti Tévé, ahol azért még el lehet mondani, vagy le lehet írni azt, amit gondol az ember.

Hogyan jutottunk el idáig? Szépen fokozatosan.A körülöttünk lévő országokban is vannak korrupciós ügyek, ahol ezekben az ügyekbe bele is buktak a mindenféle színű kormányok.

Nálunk is vannak korrupciós ügyek. Hajjaj. Sőt csak azok vannak. Mégsem történik semmi.

Itthon a bérek és a nyugdíjak is borzasztóan alacsonyak, minden számítás szerint már réges-régen meg kellett volna buknia ennek a kormánynak.

Orbán Viktor okos politikus. Szép lassan állt neki a feladatnak. Nem ugrott neki azonnal az egész országnak. Szó szerint egymás után darálta be a különböző ellenállási gócokat. TV2, Népszabadság, Index, és a komplett vidéki sajtó.

Tehette. Magyarországon megszűnt a társadalmi szolidaritás.

Valamint az elmúlt harminc évben sikeresen folyt a propaganda a szakszervezetek valamint a érdekérvényesítés ellen. Melósok sztrájkkal harcolják ki a jogaikat? Ne már, az annyira szocialista duma. Egyezzenek meg szépen a főnökükkel, és fogják be a pofájukat. Aki nem vállalkozó, aki nem gazdag, az nem is ember. Proli. Jogok nélkül.

És mire megérkezett a Fidesz 2010-ben, addigra már nem maradt más, aki kiállt volna az utcára elkergetni őket. 2011-ben még volt pár hangos tüntetés, de gyorsan lehurrogták a hangoskodókat, hogy ilyet nem illik csinálni.

A lakótelepek népe végképp átállt a Fideszhez. Ők nem mondták, hogy majd a piac eldönti a sorsodat, meg hogy ne beszélj csúnyán ha az életedről van szó, és bántanak. Az egyetemi diákok és a tanáraik persze tüntethetnek a sajtószabadságért és az egyetemek jogaiért, világíthatnak a telefonjaikkal a tüntetés végén, írhatnak dühös közleményeket, attól ugyan változni nem fog itt semmi.

Nincs más hátra, minthogy a 2022-es választásokon változtassunk az országunk történelmén. Az Igen Szolidaritás ezért dolgozik. Hiszem, hogy sikerülni fog.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

Posted in Írtunk