Menü Bezárás

Székely Sándor nem kívánt felülni a gyurcsányi megfélemlítésnek

PÁRTKÖZLEMÉNY

Egyre-másra kerülnek nyilvánosságra különböző politikusi nyilatkozatok, amelyek Gyurcsány Ferenc zsarolásairól és/vagy fenyegetetéseiről emlékeznek meg. Emlékezetes, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke nem kívánt felülni a gyurcsányi megfélemlítésnek, s 2019 elején ezért szakított korábbi szövetségesével, a Demokratikus Koalícióval, amelynek következtében Székely Sándor a függetlenek közé ült ki a Magyar Országgyűlésben.

A történet rövid: 2018-ban a DK-MSZM szövetségi listán jutott országgyűlési mandátumhoz, amelynek elvileg nem volt kihatása a két szervezet önálló mozgására. Az ún. rabszolgatörvény születésekor a Szolidaritás egy tüntetés szervezésébe fogott, ami a DK elnökének nem volt ínyére. Az ezzel kapcsolatos viták során hangzottak el Székely Sándort személyesen is fenyegető mondatok, amelyre válaszul a Szolidaritás kilépett a DK-val való szövetségből, majd később számos tagja révén alapítója lett az új, baloldali pártnak, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalomnak.

Fenti múlt is alátámasztja az ISZOMM döntését, hogy önállóan indul a ’22-es választásokon. Mindazok, akik politikai nézeteiket alárendelték a ‘hatosfogat’ legerősebb pártjának, a DK-nak, alkalmasint szembesülhettek a volt miniszterelnök – egyébként számukra sem teljesen ismeretlen – zsaroló habitusának napi változataival.

Az ún. ‘ellenzéki’ előválasztások egyre nyilvánvalóbb meztelensége fényében az ISZOMM igazolva látja döntését, miszerint a baloldali törekvéseket nem szabad összekutyulni sem a konzervatív, sem a náci, de még a liberális eszmerendszerekkel sem. A baloldal, tehát az ISZOMM számára a szociális válság felszámolása a fő küldetés.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény