Menü Bezárás

Ködösítés magas fokon

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja szerint egy tényszerűen esélyesnek és alkalmasnak bizonyult miniszterelnök leváltásról szóló vita helyett egy alkalmasnak, de esélytelennek mondott hölgy egy alkalmatlannak, de esélyesnek vélt férfivel huzakodott egymással tegnap is a magyar közönség szórakoztatására a legnézettebb kereskedelmi televízió főműsoridejében.

Az ISZOMM a mellébeszélések csimborasszójának értékeli, hogy sem a kormány, sem pedig annak hivatalos ellenzéke nem képes világosan megfogalmazni, hogy milyen összegű minimálbért céloznak meg az elképzeléseik. Orbán Viktor 200.000 forint, vagy több, bruttó, vagy nettó minimálbérben gondolkodik, Dobrev Klára pedig európai minimálbért sürget bizonytalan statsztikai adatok 50-60 százalékában, Márky-Zay Péter pedig igazából óvatosan semmit.

Az ISZOMM már ez év elején, majd a párt választási programjaként útjára bocsátott Kádár János Terv fő elemeként konkrétan havi nettó 250.000 forintban határozta meg a minimálbér 2021-ben kívánatos szintjét, az állami szolgálati jogviszonyban lévőkét pedig nettó 350.000 forintban.

Az Orbán-kormányok minden gigantikus pénzcunami dacára egy mélyülő szociális válságot görgettek maguk előtt, amit érdemben a konzervatív-liberális hatpárti ellenzék sem kíván felszámolni. Ugyanez mondható el a jövő évi választásokon indulni szándékozó egyéb pártokról is.

Ezekkel szemben az ISZOMM nem csupán azt elvárható minimálbér összegét konkretizálta, hanem a legkisebb öregségi nyugdíjat is meghatározta havi 150.000 forintban, továbbá a családi pótlékot gyermekenként havi 50.000 forintban.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény