Menü Bezárás

Szociális köztársaságot! – Pál Éva közleménye

Az Igen Szolidaritás köztársaságielnök-jelöltjeként arra kérem a pártokat, hogy támogassák szociális progrmamomat a köztársasági elnöki választáson.

Hazánkban harminc éve szociális válság van. A kapitalizmus számolatlanul szedi áldozatait. Ideje, hogy a magyar törvényhozás olyan köztársasági elnököt válasszon, aki nem csak a jogállami keretekre ügyel, hanem arra is, hogy a jogra hivatkozva ne fosszák ki, ne zsákmányolják ki, ne tegyék tönkre az ország népét!

Az elmúlt harminc év arra bizonyíték, hogy ha egy köztársaságnak csupán jogi keretei vannak, de lelke nincs, akkor ott az átlag embereket, a dolgozókat kifosztják, megalázzák, kizsákmányolják. Ennek a rendszernek az egyik áldozataként, s most az ISZOMM jelöltjeként azt képviselem, hogy az egykoron Magyar Köztársaságban, akinek van egy nyolc órás munkája, az ezen túl ne éhezzen, az tudja a gyermekeit iskolába járatni, biztos lakhatása legyen, és ha elmegy nyugdíjba ne kelljen azért tovább dolgoznia, hogy legyen kenyér az asztalán!

Az emberek, legfőképpen a bajban lévő magyar emberek köztársaságielnök-jelöltje akarok lenni.

Természetesen képviselem az Igen Szolidaritás baloldali programját, küzdök a kapitalizmus áldozataiért, s ha a jobboldali-liberális ellenzéki pártok hajlandóak a támogatásomra, akkor bizonyos megkötések mellett ugyanolyan természetesen képviselem azokat a programpontokat is, amelyekben velük meg tudok állapodni.

Örömömet fejezem ki, hogy Székely Sándor, aki korábban Majtényi László jelölését útjára indította, ezúttal engem javasol, hogy ellenzéki jelöltként a Magyar Országgyűlésben szembeszálljak a Fidesz ostoba hazugságaival. Készen állok erre a harcra.

Posted in Sajtóközlemény