Menü Bezárás

Szolnok megyében is bőven van tere a szocializmusnak

Székely Sándor nyári gyalogútja ma Szolnok megyébe vezetett. A túra során az országgyűlési képviselő elsősorban kistelepüléseket keres fel, ahol olyan ritkán járnak országos politikusok, mint a fehér holló.

A képviselő megyei látogatását a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóval kezdte. “Sajnos a szociális válság a Szolnok megyeieket sem kíméli, de számukra is kiutat jelent a szocializmus törekvéseinek támogatása. Ez elsősorban az emberek jövedelmének emelésében kell testet öltsön, s itt is gyűjtjük az aláírásokat a havi nettó 250.000 forintos minimálbérért, az egységesen havi 50.000 forintos nyugdíjemelésért és a szintén 50.000 forintos gyermekenkénti családi pótlékért”- mondta Székely.

A képviselő, aki egyben pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom pártigazgatója is, bemutatta az ISZOMM szolnoki (01-es körzet) képviselőjelöltjét, Németh Attilát. A fiatal, 31 éves, eredeti szakmáját tekintve szakács képzettségű politikusról szólva Székely kijelentette: “Olyan jelöltünk van Szolnokon, aki hosszabb ideje szervez civil közösségeket, hogy a “jóllét” egyszer majd az ő lakóhelyét is jellemezze. Attila egy népszerű integrátor, aki a szolnoki közbeszéd egyik kiemelt témájává tette a város egykori ékessége, a mára teljességgel lepusztult Tisza Szálló ügyét.”

“A Tisza Szálló esete mutatja, hogy egy magántulajdonos sajnos képes a lehető legrosszabb tulajdonos lenni. 12 éve még arról volt szó, hogy fejleszteni fogják a szálló szolgáltatásait, és megtartják a dolgozói állományt. A szálló azóta az enyészeté, a dolgozók eddig szinte mind ki lettek rúgva. Ez nem mehet így tovább!” – jelentette ki Németh Attila, majd folytatta: “A város egykori ékességét ismét közösségi tulajdonba kell vennünk, hogy újra a társasági, kulturális élet egyik helyi központja legyen! Akár az állami, akár az önkormányzati, akár a szövetkezeti tulajdonlás megfelelő megoldást kínál.”

Székely Sándor és Németh Attila hangsúlyozták, hogy már eddig is több ezren csatlakoztak a Tisza Szálló megmentésén fáradozó csapathoz. A fő szervező, Németh Attila politikusként is várja, hogy minél több szolnoki polgár, civil és/vagy politikai szervezet csatlakozzon az általa indított értékmentéshez.

Székely Sándor a sajtótájékoztatót követően Tószegre indult, majd onnan vasárnap Törökszentmiklósra, hétfőn Kőtelekre, kedden pedig Besenyszögre látogat, hogy a helyi lakosokkal ismerkedhessen.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény