Menü Bezárás

Üzenet MZP-nek: Rajtad kívül is van élet

Tisztelt Miniszterelnök-jelölt Úr!

Sokadjára emlegeted, hogy aki nem rád szavaz, az a Fideszt akarja hatalomban tartani. Jó lenne, ha erről a megtévesztő mantráról leszállnál!

Odáig egyetértünk, hogy a Fidesz rendszerét végre le kellene váltani. A választópolgárok jelentős részének, köztük a szocializmus híveinek azonban nem mindegy, hogy mire?

A Fidesz jelenleg a bűn stabilitását, te pedig a káoszt ígéred. Szerintem egyik módszer sem alkalmas a szociális válság felszámolására, vagy ahogy mi mondjuk, a jólléti szocializmus megteremtésére.

A Fidesz egy évtizede építi a drága magánegészségügyet, s hovatovább a magánvállalkozások által nyújtott drága szolgáltatások értéke vetekszik az olcsóbb államiakéval, amelynek minősége viszont csapnivaló. A te mondásod, hogy ha az állam nem képes rendben és időben biztosítani a gyógyítást, akkor a költségvetés fizesse ki a magánellátást. Nos, mi a fenti kettő egyikét sem akarjuk, hanem mindenkire kiterjedő és magas minőségű közellátást kívánunk teremteni. Ez úgy hívják, hogy jól működő társadalombiztosítás. Még konkrétabban, ne mindannyian viseljük az állami hanyagság többlet-terheit, hanem mindannyian élvezhessük a hatékonyság gyümölcseit! Ez a különbség.

A Fidesz jelentősen megemelte a minimálbért, bár ennek értékét szinte már fel is zabálta az infláció. Te viszont megkérdőjelezted a minimálbér értelmét, ahelyett, hogy hozzánk hasonlóan (és mai árakon mérve) a legalább havi nettó 250 ezer forintos legkisebb fizetés mellett tetted volna le a voksodat. Belátom, vannak országok, ahol törvényi minimálbér helyett a munkavállalók és a munkaadók meg tudnak egyezni, azonban ezek jellemzően olyan országok, amelyek fél lábbal a szocializmus kapujában állnak: Svédország, Ausztria…..

Nem sorolom a nézeteink közötti különbségeket, hiszen arra az előválasztás előtti programegyeztetés lett volna alkalmas. A túlélésetek érdekében ti azonban magatokra írtok forgatókönyveket, mi viszont a jólléti szocializmushoz keresünk rendezőket, merthogy a szereplőink is megvannak: a dolgozó magyar emberek.

Az üzenetem viszont ez: olyan nincs, hogy valaki elvesz valakitől szavazatot. Olyan viszont van, hogy te nem tudod megszerezni, más pedig igen. Olyan sincs, hogy valaki úgymond megosztja az ellenzéket. Olyan viszont van, hogy az ellenzék egy jelentős része elkülönül, aztán fenyegeti a többieket, vagy csak okolja őket a saját gyengesége elkendőzésére. Ti csak egymás közt akartatok egyezkedni, és másokat – hazug módon – olyan versenybe véltetek hívni, amelynek szabályait ti diktáltátok, s amelyről üvöltött, hogy nem a gondolatok nagyszerűsége, hanem a nyers szervezeti erő fog eldönteni.

Ha a Fidesszel csatáztok, akkor legyetek erősebbek nála! Ha ehhez segítséget kértek, akkor tárgyalni kéne. Ám ha az érdekeiteket csak mások szidalmazásával gondoljátok érvényesíteni, akkor nagyjából ott tartotok, ahol a Fidesz sorosozása, buzizása és hasonlók futnak, csak éppenséggel ti árulóztok. Áruló azonban csak az lehet, akivel szövetségben vagy. Ha pedig nem vagy minden érdekelttel szövetségben, akkor pedig vedd tudomásul, hogy a te világodon túl is van élet!

Szanyi Tibor

U.i: esetleg gondolkodj el azon, vajon a Fidesztől tudsz-e szavazókat meghódítani, ugyanis az lenne a győzelmed legnagyobb záloga.

Posted in Írtunk, Sajtóközlemény