Menü Bezárás

Árbefagyasztás helyett hatósági árakat!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a méltányos hatósági árakat szorgalmazza egyes alapvető élelmiszerek tekintetében, azonban helyteleníti az önkényes árletöréseket, illetve árbefagyasztásokat.

A kormány által elrendelt, hat terméket érintő, tavalyi szinten történő árrögzítés súlyos zavarokat okozhat az ellátásban, akkor is, ha a benzinkutak esetéhez hasonlóan netán árusítási kötelezettség társul hozzá, ugyanis a kiskereskedelem könnyen a beszerzési ár alatti értékestés tilalmát lesz kénytelen megszegni, illetve más termékek árának emelésével kárpótolni a veszteségeit.

Az ISZOMM az Igen, szocializmus címet viselő politikai programjában hitet tesz az egyes alapvető élelmiszerek esetében a hatósági ár alkalmazása mellett, azonban ez méltányos teherelosztás mellett kell történjen, tehát az állam, a termelők és a kereskedők teljes vertikuma vegye ki a maga részét az ármérséklésből!

A párt álláspontja szerint a tartós külső áremelkedések ellen nincs igazi magyar orvosság, azonban a belső infláció letörése leginkább a felesleges állami kiadások visszafogása útján lehetséges, különösen a presztízsköltekezések elhagyásával.

Szanyi Tibor,
az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje

Posted in Sajtóközlemény