Menü Bezárás

2022 tavaszára elérheti a parlamenti küszöböt az ISZOMM

A jelenleg 0-1 százalékon álló, szocializmust hirdető párt, amelynek miniszterelnök-jelöltje dr. Szanyi Tibor, jó politizálással akár az 5 százalékot is elérheti a következő parlamenti választáson – írja a Nézőpont Intézet anyaga. Az Igen Szolidaritás szervezeti igazgatója, Székely Sándor független országgyűlési képviselő által megrendelt kutatás több érdekes adatot is tartalmaz.

Az anyagból kiderül, hogy a magyarok nincsenek megelégedve a kapitalizmussal, olyannyira, hogy szívesen vennék, ha valamilyen más rendszerben élhetnének. Az ISZOMM-al kapcsolatban kiderült, hogy támogatói főleg a 10.000 főnél kisebb településeken vannak, ahol a rendszerváltás vesztesei és azok gyermekei, unokái élnek. Leginkább a 40 évnél fiatalabbak fontolgatják, hogy a pártra szavazzanak.

Huszti Andrea, a Párt elnöke elmondta, hogy tisztában a vannak a felelőségükkel. “Hiszünk abban, hogy nekünk kell a jobboldali és liberális pártok mellett azt a baloldalt képviselnünk, amely kiáll az emberekért. Ezért is kezdtük meg az aláírásgyűjtésünket a 250.000 forintos havi nettó minimálbérért, valamint – amint lehet – ezért is fogunk országjárásra indulni, hogy elvigyük a hírt a legkisebb falvakba is, miszerint van még remény. Élhetnek még ők is jobban. Igen, a szocializmusban.”

Hasonló következtetésekre jutott a Publicus közvéleménykutató intézet is. Májusi mérésük szerint a magyar választópolgárok 40 százaléka élne inkább korszerűsített szocializmusban, s 51 százalékuk támogatja a párt egyik fő törekvését, a havi nettó 250.000 forintos minimálbért. A 2022-es választásokon a szavazásra jogosultak 5 százaléka adná voksát az ISZOMM-ra.

2022. június 3.
ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény