Menü Bezárás

A kisvállalkozói benzinkutak védelmében

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom és a Magyar Munkáspárt által alkotott Baloldali Szövetség miniszterelnök-jelöltje felhívja a kormányt, hogy a megugrott nagykereskedelmi üzemanyagárak és a kiskereskedőkre kényszerített alacsonyabb fogyasztói árak miatti veszteségeket pótolja azoknál a vállalkozásoknál, amelyek mögöttük álló láncolati háttér nélkül végzik tevékenységüket.

Ezek – a jellemzően családi vállalkozás formájában működő – benzinkutak rövidebb időket talán át tudnak hidalni, de hónapokat bizonyosan nem. Erősen fenyegető, hogy az érintett, s a tönk felé sodródó mikro- vagy kisvállalkozások valamelyik multi karmaiban végzik, majd munka nélkül maradó dogozókat hagynak hátra számos kistelepülésen.

Kézenfekvő megoldás, hogy mindaddig, amíg a rendeletileg kikényszerített ún. negatív árrés fennáll, addig az ún. független kiskutak a veszteségeiket a különböző adóbefizetéseik terhére leírhassák.

A vidék életében fontos szerepet betöltő kisvállalkozásokat erkölcsi értelemben nem hagyhatjuk az út szélén, akkor sem, ha fizikailag épp ott vannak.

Megoldjuk!

Baloldali Szövetség Sajtó

Posted in Sajtóközlemény