Menü Bezárás

Hagyjátok abba a cigányok alázását!

Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás miniszterelnök-jelöltje felszólítja a liberális-jobboldali összefogás pártjait, hogy hagyják abba a cigány származású emberek nyílvános megalázását. 

A jobboldali-liberális koalició szélsőjobboldali tagjai sajnos gyakorta ragadtatják magukat rasszista kijelentésekre, de még ehhez képest is gyomorforgató, ami az elmúlt pár hétben történt. A konzervatív miniszterelnök-jelölt cigány származású embereket próbált benyomni a közös listájukra, amit a pártok „természetesen” nem szeretnének. Ez a mindkét oldalról méltatlan huzavona a magyarországi roma közösségek arcul köpése.

Hetek óta ugyanis azon vitatkoznak nyilvánosan, hogy kellenek-e cigány jelöltek az összefogásuk listájára? 

Az ISZOMM-nál ez nem kérdés. Jelöltjeink között számos roma politikus található az egyéni körzetekben, és a Munkáspárttal közös listán egyaránt. Számunkra természetes, hogy a cigányok a magyar társadalom tagjai, egyenlőként tekintünk rájuk, mint ahogy a sváb, a zsidó vagy bármelyik más társadalmi csoport tagjaira.   

Minden magyar dolgozó ember jogaiért egyformán kiállunk, és képviselni fogjuk őket az országgyűlésben.

Szabóné Kállai Szilvia, az ISZOMM alelnöke, józsefvárosi és ferencvárosi képviselőjelöltje elmondta, hogy a helyzet nagyon súlyos erkölcsi problémáról tanúskodik. A ‘hatosfogat’ lemondott a magyar társadalom óriási problémáival küzdő, ám rendkívül értékes tömegéről. Követeljük, hogy hagyják abba a méltatlan és aljas huzakodást a roma jelöltekről – fogalmazott a párt alelnöke.

ISZOMM sajtó

Posted in Sajtóközlemény