Menü Bezárás

A kormány az emberek helyett a betonban hisz

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom döbbenettel követi figyelemmel a kormány tagjainak nyári turnéit, így legutóbb Gulyás Gergely fellépését a zánkai református ifjúsági táborban.

A miniszter azon túl, hogy sajátosan megmagyarázta Orbán Viktor környezetének észbontó gazdagodását, az oktatás és az egészségügy helyzetét Barbie-rózsaszínnek állította be mondván, hogy az elmúlt években rengeteg iskolát és kórházat újítottak fel, illetve igen szépen emelkedtek az orvosi fizetések.

Az ISZOMM álláspontja szerint a hivatkozott, a NER-holdudvarát gazdagító, erősen túlárazott építési munkálatok ténye ellenére az oktatás lepusztítása immár maradandó társadalmi károkat okozott, az elmaradó orvosi szolgáltatások pedig a várható átlagos élettartam zuhanását eredményezték. Ennek oka, hogy a helyenként jobb állapotba kerülő épületekben úgyanúgy sérül a szolgáltatások színvonala, mint a romosabb intézményekben. Hasonló dőreség lenne a nem létező magyar királyság állapotát kiválónak leírni pusztán azért, mert – mondjuk – a Budavári Palotát szépen felújították.

A Párt sajnálattal tapasztalja, hogy az orvosi fizetések megemelése sajnos állva hagyta a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók jövedelmét, de még fájóbb, hogy a kormány sajátos munkatáborokba tömöríti a közszolgálatokat végzőket. Az emberi kreativitás és önállóság minimumának felszámolása lélektelenné teszi Magyarországot, ami a jövedelmek reálértékének tartós zuhanásában ölt testet, miközben a miniszterelnök haveri köre orbitális léptékben gazdagodik.

Szanyi Tibor
elnök

Posted in Sajtóközlemény