Menü Bezárás

A kormány inkább hisz az ittas vezetésben, mint az állami bérlakásokban

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom felesleges népbutításnak tartja a kormány részéről az ittas vezetés látszólagos favorizálását ahelyett, hogy az állami bérlakások építésének ügyével foglalkozna.

A magyar kormány a hívogató hangzású CSOK-tól kezdve a zavaros adókedvezményekig szinte már mindent kipróbált, hogy szaporulatra ösztökélje a magyar fiatalokat, kivéve, hogy lakásokat építene, avagy a jólléti szolgáltatások színvonalát emelné.

Leiter Martin, az ISZOMM elnökségi tagja TLDR cikkben elemezte a hazaI lakáshelyzetet, amiben kiemelte, hogy azokban a lakásokban, ahol nem laknak életvitelszerűen emberek, azok nem lakások, és azonnal lakáscélra kell fordítani

Az ISZOMM aggasztónak tartja, hogy az idei esztendő első felében 20 százalékkal csökkent az átadott új lakások száma, ami csak gerjeszti a magánbérletek árszínvonalát. Jellemző, hogy a magyar minimálbérből gyakorlatilag már nem telik ki egy emberi lakhatásra alkalmas fedél bérlése az úgynevezett “piacon”.

Az ISZOMM álláspontja szerint középtávon évente legalább 20 ezer állami bérlakás építésére lenne szükség, hogy a fiatalok számára elérhető perspektívaként jelenjen meg az önálló családi fészek gondolata. A magántulajdonú lakások közpénzekkel való megtámogatása helyett az állami bérlakások a közvagyont erősítenék, amelyekből még állami bevételek is keletkeznének. A párt programja kifejezetten előtérbe helyezi a szociális szempontokra is tekintettel lévő állami bérlakásépítést, amit egyébként az EU is bőséggel támogatna.

Leiter Martin,
ISZOMM elnökségi tag

Posted in Sajtóközlemény