Menü Bezárás

Elég a magyar útlevél-rulettből!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom erős fenntartásokkal kezeli az USA és más ultrakapitalista ország ún. biztonságpolitikáit, azonban hasonló aggodalommal tekint a magyar kormány útlevél osztogatásaira is.

Az USA legutóbbi, magyar állampolgárokra vonatkozó beutazási korlátozásai sajnos nem ok nélküliek. Az ISZOMM álláspontja szerint minden fogadó országnak elemi joga legalább annyit megtudni az oda beutazókról, mint amennyi ismerete az adott útlevelet kiállító országnak az illetőről rendelkezésére áll. Amennyiben a magyar kormány ezeket nem hajlandó megosztani, úgy teljesen érthető a fogadó fél elzárkózása a kedvezményektől.

A párt meglátása szerint a magyar kormány azért zárkózik el az adatátadástól, mert a külhoni magyarságra hivatkozva durván egy millió plusz útlevelet adott ki. Ezeknek nagy hányada azonban az illetők eredeti állampolgársága szintjén illegális, avagy kicsit sem magyar embereknek lettek kiállítva, így az adatok átadása könnyen nemzetközi botrányokba torkolhatna.

Az ISZOMM álláspontja szerint magyar állampolgároknak jár a magyar útlevél, de ez nem állítható a bűnözés és a korrupció szolgálatába.

ISZOMM SAJTÓ

Posted in Sajtóközlemény