Menü Bezárás

Ketten már távoztak, még kettőnek kéne!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a lehető legrosszabb és legostobább reflexnek tartja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök karöltve és kánonban üvöltözik a magyar alaptörvény átalakítása érdekében.

A Párt határozott álláspontja szerint, ha egy morálisan elfogadhatatlan helyzetet csak az alaptörvény megváltoztatásával lehet kezelni, akkor az az alaptörvény az elsőtől az utolsó szaváig hamis, tehát kukába való.

Ráadásul jelen helyzetben Orbán hazudik. Pont úgy, ahogy Gyurcsány is hazudott. Ezen semmilyen alaptörvény nem tud változtatni, hiszen ennek a két főkolomposnak már a mai jogszabályok alapján is a történelem szemétdombján kellene lennie.

A köztársasági elnök hivatalának 2023 április 27-i közleménye annyit mondott, hogy a pápalátogatás hete különleges alkalom a széleskörű kegyelemre, így “mások mellett” a Hunnia-per elitéltjei is ebben részesültek, konkrétan a jogerős szabadságvesztésük lett felfüggesztve.

A kormány jelenleg komplett hülyének nézi a magyar társadalmat, amikor úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne az esethez. Ha a kormány azt állítja magáról, hogy esze ágában sem volt megkérdezni az akkori igazságügyminiszterét a különleges és széleskörű kegyelem kedvezményezettjeiről, az mindenképpen nagyfokú agyalágyultságra vall, kiváltképp, hogy az államfői bejelentés csupán egyetlen, de igen forró ügyet említett.

A valóság viszont nyilván az, hogy a kormány mindent tudott, s még az sem kizárt, hogy Balog Zoltánon keresztül épp Orbán Viktor tett javaslatot a kegyelemben részesülők személyére, amit Novák Katalin sajnos elfogadott. Elképzelhetetlen, hogy az államelnök és az igazságügyminiszter csak úgy, diszkrét édeskettesben kegyelmezgetett volna “különlegesen” és “széles körben” úgymond ‘A’ kategóriás náci terroristáknak és – amint látjuk – pedofil bűncselekményeket leplező gazembernek. Ilyen sehol a Földön nincs.

Orbán meg sem mukkan sem a köztársasági elnök, sem EP-listavezetőjének lelépése kapcsán. Ez a némaság felér egy beismerő vallomással. A történeti hűség kedvéért azonban meg kell jegyeznünk, hogy Gyurcsány Ferenc ‘anno’ mindössze egy röpke Facebook-bejegyzést áldozott Budaházyék szabadulása kapcsán. Itt az idő, hogy ő is elnémuljon.

Szanyi Tibor
elnök

Posted in Sajtóközlemény