Menü Bezárás

A tisztesség távozott, Orbán maradt

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom helyes és tisztességes döntésnek tartja Novák Katalin és Varga Judit lemondását, még akkor is, ha egyre nyilvánvalóbb, hogy vállalhatatlan döntéseikkel a kormány sunyi akaratát szolgálták.

Az ISZOMM nem tud elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy Kónya Endre pedofil bűnöket pártoló elítélt egy sor, terrorcselekmények miatt ülő szélsőjobbos figurával együtt kapott elnöki kegyelmet – álságosan – Ferenc pápa 2023. tavaszi, magyarországi látogatása alkalmával. Fogalmilag kizárható, hogy a kormány egésze ne tudott volna egy ilyen rendkívüli és kiemelt kegyelmi sorozat kedvezményezettjeinek kilétéről.

Parancsszót sugall Magyar Péter nyilatkozata is, amelyben az igazi felelősök női szoknyák mögé bújását állítja.

A lóláb ott is kilóg, hogy Orbán Viktor hirtelen alkotmány-módosításért kiált, holott Magyarországnak mindössze Alaptörvénye van. Az ISZOMM határozott álláspontja szerint az alkotmányos igényű szabályoknak azonban a legkevésbé sem a korlátokról, hanem épp a szabadságról kellene szólniuk. Ha a kormány valóban a gyermekek védelmére törekedne, akkor most a legkevésbé sem jogi eszközök után kapkodna, hanem egyszerűen közölné, hogy igazságügyminisztere a továbbiakban nem fogja ellenjegyezni a pedofil elkövetőknek esetleg megkegyelmező államelnöki határozatokat. Ugyanezt megtehetné a fasiszta, náci, nyilas pribékek vonatkozásában is.

Orbán Viktor sorozatban követi el a legnagyobb hibákat, s a saját felelősségét immár csak ordas hazugságokkal és gyáva eszmefuttatásokkal képes leplezni, úgy idehaza, mint külföldön.

A mostani földcsuszamlás alighanem maga alá fogja gyűrni a NER egészét, s a konkrét ügynek is csak akkor lehet valódi megoldása, ha Orbán Viktor szintén távozik a magyar közélet minden szegletéből.

ISZOMM Elnökség

Posted in Sajtóközlemény