Menü Bezárás

A virágzó mikroklíma a szocializmus lényegéhez tartozik

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az ISZOMM a Hajdúságban is a virágzó mikroklíma megteremtéséért, a környezeti terhelés csökkentéséért és a kíméletes kézimunka tisztességes megfizetéséért küzd.

“Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom virágzó mikroklímát akar teremteni Hajdú-Bihar megyében is” – jelentette ki Káposznyák István, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

“A tiszántúli régió felemelkedésének egyik lehetséges kitörési pontja az okos vízgazdálkodás, ami eddig is számos fejlesztési tervben megfogalmazódott, ám helyette mindig betonozás lett.” – fogalmazott a politikus, majd a BMW helyi fejlesztéseiről külön is szólt: “Ez a gyár minden szóvirág dacára jó ha pár száz magyar embernek ígér munkát, cserébe viszont lebetonozzák a megye legértékesebb mezőgazdasági földterületeinek egy részét, az egekbe szöktek az ingatlanárak, és ez a multi is inkább viszi az adófizetők pénzét, mintsem adóbevételt hozna.”

A sajtótájékoztatón Székely Sándor, az ISZOMM pártigazgatója mutatta be a megye 3-as számú választókerületének jelöltjét, Káposznyák Istvánt. Székely az idei nyarat országjárással tölti, amelynek keretein belül elsősorban kistelepüléseket látogat meg a helyi problémák testközelből való minél jobb megértése és a párt alapvető célkitűzéseinek ismertetése végett. A vándorút a “Székely Sándor – 250.000 GT” nevet viseli, utalva az ISZOMM havi nettó 250.000 forintos minimálbért célzó törekvésére, amelyet a családi pótlék 50.000 forintra emelése, a nyugdíjak ugyancsak havi 50.000 forintos egységes emelése, továbbá a havi 100.000 forintot kitevő szociális minimumjövedelem fémjelzi.

“Az országban megtermelt jövedelem igazságos elosztásáról beszélünk. Igen, az osztozkodásról. Az nem mehet tovább, hogy a külföldi és hazai nagy cégek tulajdonosai sok ezer milliárd forint értékben hurcolják ki az adózatlan osztalékaikat Magyarországról, majd faarccal közöljék, hogy a melósnak egy fillérrel sem juthat több.” – szögezte le Székely.

Mindkét politikus megemlítette, hogy az észak-kelet-magyarországi térségben szinte mindenütt óriási gond az egészséges ivóvízhez való hozzáférés. “Lehet mindenféle politikákat hajkurászni, de a legszebb mondatok sem nyújtanak kárpótlást azoknak a szerencsétlen családoknak, amelyek a vízhez csak ötszázszoros áron jutnak hozzá” – utalt Káposznyák az érintettek borzalmas helyzetére.

Ezzel párhuzamosan Székely felemlítette a vidéki Magyarország egyik tipikus gondját, miszerint sok munkahelyen csak négyórás szerződést íratnak alá a munkavállalókkal, akiktől gyakorta tíz órányi helytállást követelnek. “Ezeket a kiszolgáltatott embereket bérrabszolgáknak tekintik, s egyben elütik őket a tisztességes nyugdíj lehetőségétől is. Az ISZOMM ezért küzd a legkisebb öregségi nyugdíj felemelésére a 100.000 forintos szociális minimumjövedelem szintjére, amin csak ráadás az 50.000 forintos egységes nyugdíjemelés.” – szögezte le a politikus.

A párt választási kilátásairól Székely úgy fogalmazott, hogy “a jobboldali-liberális ellenzéki pártok a háziversenyeikkel vannak elfoglalva, s a politikusaik az egyik pártból a másikba szökdösnek, aszerint hogy hol érzik a biztosabbnak a jelölésüket. Szerencsére nem minden választójuk követi őket, s egyre többen jelzik nekünk, hogy 2022-ben a baloldali ISZOMM-ra kívánnak szavazni. Pártunk révén és minden reményünk szerint lesz egy erős baloldali frakció a ’22-es Országgyűlésben.”

2021. június 5.
ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény