Menü Bezárás

Alkalmatlan akarnokok

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja szerint aki egy 39.776 milliárd forintos nemzeti kasszában nem találja meg a pedagógusok béremeléséhez szükséges 158 milliárd forintot (amivel majd később elszámolunk), az tegye le a lantot!

A Párt fenti álláspontja konkrétan a teljes magyar kormányra vonatkozik, amennyiben irányadó Lázár János minapi mondása, amely szerint ha a MÁV vezetői a Budapest-Bécs vasútvonal azonnali korszerűsítéséhez nem találnak 32 milliárd forintot (amivel később ? elszámolnának) a 800 milliárd forintos tömegközlekedési kasszában, akkor tegyék le a lantot.

Az adott keretek között a pedagógus bérek fedezetének előállítása (0,4 %) arányosan számítva pont tízszer egyszerűbb feladatnak látszik, mint az 1-es számú vasúti fővonal felújítása (4 %). A kormány technikai és morális alkalmatlanságát mutatja, hogy az egyik miniszter olyasmit követel meg egy állami vállalattól, aminek a tizedére sem képes a saját kormánya.

Az ISZOMM megjegyzi, hogy a vasút alulfinanszírozottsága mára a vonalak végzetes lepusztulásának folyamatát indította el. Hasonló a helyzet az oktatás alulfinanszírozása terén, ám ennek következménye egy egész generáció tudati beszűkülése.

Az ISZOMM politikai programja az oktatást elsőbbségi figyelemben részesíti az infrastruktúrával együtt. Ennek megfelelően az EU-tól jövő pénzeket döntő részben a szellemi fejlesztésekre, illetve a magyar vízgazdálkodás rendbe tételére fordítaná. Ez utóbbi ügyek zászlóshajója a Duna-Tisza Csatornarendszer megépítése.

Bíró Zoltán,
alelnök

Posted in Sajtóközlemény